2015. sze 29.

Design korzózz a Villában!

írta: zcsilla
Design korzózz a Villában!

Bár most egy ideig nem lesz Villa.Korzó, annyira jól éreztem magam ott, hogy muszáj írnom egy kicsit róla :) 

barabas_villa_20150913.JPG

A jobb oldalon alkotótársam, Eszter, vagyis Origami ékszerek, dekorációk, ajándékok aprólékos munkával készített fülbevalói láthatóak. 

A Barabás Villa egy olyan hely, aminek tényleg sajátos hangulata van. Eredetileg Barabás Miklós festőé volt, szőlőskerttel és présházzal, aki a saját tervei szerint építtetett ide egy klasszicista épületet, így már ez megalapozza a "szellemét". Ahogy lenni szokott: később gazdát cserélt, átépítették, és sajnos hosszú évtizedekig pusztult. A XII. kerület megvette, és Basa Péter Europa Nostra díjas tervei alapján helyre(vissza)állították a Barabás-akvarellről ismert eredeti épületet, természetesen modern funkciókkal is ellátva. Ez teszi hozzá a második és sokadik pluszt, csak azt tudom mondani: jó itt lenni!

barabas_villa02.JPG

Első alkalommal a felső kertben voltunk, Gombolyagerdővel közösen, két külön padon - nem is tudtam egyben fotózni

barabas_villa01.JPG

"Gombolyagerdő" Gabi csodás, színes, kedves világa

A Villa a MOM Kulturális Központ részeként rengeteg remek program vár minket, többek között az idén indult Villa.korzó Design Vásár. A Kreatív Kommunával már kétszer is részt vettem rajta, és nagyon élvezem az egészet. A kert csodálatos, kulturált, de nem fellengzős. Alkotások az asztalokon, a padokon, a füvön, a kerítés részeken és mindenhol - de tökéletesen eltalált összhangban, nem össze-vissza, nem erőltetett, hanem természetes és bohém elrendezésben. Délután kellemes koncert is van, amikor tényleg el lehet nyúlni a fotelekben és csak lazítani... 

barabas_villa0913c.jpg

A jobb sarokban én is látszom :) (fotó: Barabás Villa)

Minden vásár maga a slow: az élet lelassul, emberek kószálnak, más vásárokkal ellentétben itt tényleg mindenki mindent végignéz, kérdezősködnek, beszélgetnek, lelkesednek és lelkesítenek, dicsérnek és nevetnek, és még vásárolnak is :) Nincs vonuló tömeg, de aki eljön, az csemegére vágyik. Persze nem itt fogom eladni a teljes készletem egyben, hiszen ide az örömért járnak az emberek, egy kellemes vasárnapi kikapcsolódásra, de azt hiszem, hogy számomra ez az egyik fő irányvonal lehet. 

barabas_villa_20150913b.JPG

Kiállítóként, vásározóként bekerülni csak előzetes válogatás után lehet, és büszke vagyok rá, hogy most már talán elmondhatjuk: a Kommunával állandó kiállítói lettünk a Korzónak. Így még távoli, de azért már most készüljetek rá: tavasszal újra villa.korzó!

Szólj hozzá

program vásár rendezvény ékszer saját termék Kreatív Kommuna