Horgolt gyümölcsös kicsi befőtt vagy lekvár kalap
Nem bírtam leállni, és a nagy befőttes üvegre való sapkák után itt vannak a kisebb méretűek is:
Alapvetően jobban szeretem a kisebb üveges lekvárokat, mert nem eszünk belőle túl sokat egyszerre. Mivel az eltevéshez semmit (sem tartósítószert, sem cukrot) nem használok, így felbontás után viszonylag hamar meg kell enni a lekvárjaimat.
A körtelekvár igazán szenzációsan finom, főleg, hogy csináltam belőle bazsalikomosat is... Így gyorsan horgoltam egy mini körtét, amit felvarrtam a tetőre. Mivel van szilvalekvárom is, annak gyártottam egy sapkát.
Csipkebogyó lekvárom nincs (a szemfülesek biztos kiszúrták, hogy nem az van az üvegben, hanem paradicsom), de mindenképpen szerettem volna valami vad növényt is készíteni, ezért kitaláltam megalkottam ezt a bogyót.
És még nincs vége, legalább is a fejemben már van paprika, kovászos uborka és mézhez való tető is, valószínűleg hamarosan az is lesz! És a következő projekt a horgolt címke lesz :)
Ezek is elérhetőek a Meskán.