2014. okt 30.

Fényképezőgép alakú üdvözlőlap

írta: zcsilla
Fényképezőgép alakú üdvözlőlap

Szülinapi ajándéknak készült ez az üdvözlőlap, de bármilyen alkalomra jól jöhet fotómániás szerettünknek. 

cP1580172.JPG

  • Inspiráció: KEH Camera blog
  • Felhasznált anyagok: fotópapír, ragasztó, fénykép, szalag és gomb (opcionális)

Egy fekete fotópapírból (még ez is stimmel :) vágjunk ki egy téglalapot. Nálunk ez a művelet is újrahasznosításnak számít, mert ezek a karton-darabok még galériás korszakomból maradtak, egy régi fotókiállításról. hajtsuk félbe, és a közepénél snitzerrel vágjuk ki a Vaku formáját (ez volt az egyetlen művelet, amit én csináltam, a többi mind a gyerekek alkotása). Összehajtva így szépen ki fog emelkedni a kameránk fölé.

cP1580156.JPG

Az objektívnak vágjunk le egy csíkot egy másik papírból, szabjunk neki lábacskákat, rajzoljunk egy kört a fényképezőgép alakra, és ragasszuk fel karikában a lapot. 

cP1580159.JPG

A meglévő képet vágjuk a megfelelő méretre, ha nyomtatjuk a fotót, akkor egy kicsit egyszerűbb, mert úgy vágjuk ki képszerkesztővel, ahogy nekünk a legjobb. Persze nem fog sikerülni tökéletes kört alkotni az objektívből, így a fotót a megfelelő méretre kell alakítani. 

Ha szeretnénk egy fogót is hozzá, akkor egy szép szalagot ragasszunk fel a lapra, amit egy gombbal rögzíthetünk igazán, ezt varrjuk fel pár öltéssel. 

cP1580173.JPG

Végül a belső oldalra készítsünk egyedi üdvözlőszöveget, de ahogy a linken látható, ezt a részt megcsinálhatjuk zsebesre is, és akkor a zsebbe akár tehetünk pénzt is. 

cP1580174.JPG

Mi szülinapra adtuk, de lehet ajándékkísérő karácsonyra, esküvőre, névnapra, és még mire? 

Szólj hozzá

születésnap karácsony papír gyerekkel üzenő felnőttnek saját útmutató (tutorial) férfiaknak és fiúknak