2016. nov 29.

Kreatív illatos karácsonyfa DIY csomag

írta: zcsilla
Kreatív illatos karácsonyfa DIY csomag

Ez a kis karácsonyfa tökéletes ajándék vagy kiegészítő. Fellógatható, a párkányra állítható. Elkészítheti gyerek is, varrásban nem túl gyakorlottak.

kk_karacsonyfa00.jpg

A Kreatív Kommunával már tavaly készítettünk kis "csináld magad" csomagokat, amiket nagyon szerettetek. Idei választásunk erre a kis illatos fára esett, amely rengeteg variációban elkészíthető. Összeállítottunk belőlük DIY csomagokat is, hogy minden egy helyen legyen számotokra. Az elkészítés menetét pedig itt mutatom meg.

Szükséges anyagok: sablon - egy negyed körcikkely (kb. 13 cm sugarú kör); bármilyen anyag (farmer, régi pulcsi, ing stb.); a díszítéshez horgolt szív, gombok, szalagok; töltőanyag (poliészter golyó, vatelin vagy sima vatta); illatanyag (természetes fűszerek, illóolaj)

Materials: denim, old pullover or shirt, crochet heart or buttons, ribbon, stuffing, fragrance

kk_karacsonyfa01.jpg

Az illatpárna a mi csomagunkban benne lesz, de nem feltétlenül szükséges a fűszereket párnába tölteni. Elég, ha csak összekeverünk számunkra kedves illatokat. Az én kedvencem a fahéj, szegfűszeg és szegfűbors kombó. Kb. arány: ugyanannyi fahéj és szegfűszeg és fele annyi szegfűbors, nagyon minimálisan megtörve - egy kicsit szétcsapkodom kalapáccsal még a zacskójában, mielőtt összekeverem.

Fragnance: 1 part cinnamon + 1 part clove + half part allspice - little pounded.

kk_karacsonyfa07.jpg

Illatzacskót egy organza darabból lehet készíteni. Nagyjából négyzet alakú darabot vágjunk belőle és hajtsuk félbe egyszerű fércöltéssel varrjuk össze a két oldalát.

The scent bag is made from organza sewed and stuffed.

kk_karacsonyfa08.jpg

A fűszereket töltsük bele, és varrjuk le a harmadik oldalt is.

kk_karacsonyfa09.jpg

A karácsonyfák alapja egy körcikk, aminek a magassága kb. 13 cm. Vágjuk ki papírból, rajzoljuk körbe az anyagon, és szabjuk ki.

Cut a quater-circle from the fabric.

kk_karacsonyfa03.jpg

A csomagban található horgolt szíveket Gombolyagerdő készítette. Hasonló mintát találhatunk, alap horgoló tudással elkészíthető. Farmerhoz a szívecske a legtutibb, mintás anyagokhoz nekem a régi gomb sokkal jobban illik. Bármit is választunk, varrjuk fel a negyed kör közepére.

Sew the crochet heart or the button in the middle of the fabric.

kk_karacsonyfa04.jpg

Ha akasztósra szeretnénk csinálni, akkor a szükséges szalagot a képen látható módon tűzzük fel az anyagra.

If you want to hang the christmas tree then pin the ribbon as shown on the picture.

kk_karacsonyfa05.jpg

Hajtsuk félbe, és a csúcstól lefelé varrjuk össze. Ne vágjuk el a cérnát!

Fold in half and sew it from the top. Do not cut the thread!

kk_karacsonyfa06.jpg

Fordítsuk ki. Töltsük meg a vatelinnel, a közepébe nyomjuk bele az illatzacskót. Egyáltalán nem kell túl keményre tölteni, és az aljától kb. 1 cm-re már ne tegyünk bele tölteléket! Az aljától kb. fél cm-re férceljük körbe az alját, és húzzuk teljesen össze.

Fill with the stuffing (don't fill it hard) and put the fragnace in the middle. Use tacking stich near to the edge, then pull it togehter.

kk_karacsonyfa10.jpg

Ha nem készítünk illatzacskót, akkor a fűszereket egyszerűen tegyük a töltőanyag közé - érdemes az aljára töltőanyagot tenni, hogy ne hulljon ki belőle a fűszer.

Instead of scent pad just put the spice in the stuffing.

kk_karacsonyfa11.jpg

Összehúzás után egy kicsit nyomjuk be ujjal az alját, és egy-két öltéssel biztosítsuk.

After pulling the thread, push the bottom with finger.

kk_karacsonyfa12.jpg

A legjobban úgy tudjuk a formát megtartani, ha a cérnával egy kicsit feljebb öltünk, és ott varrjuk el.

Stich a little bit higher to keep the shape perfectly.

kk_karacsonyfa13.jpg

És készen is vagyunk :) A farmer egy kicsit nehezebben engedi át az illatot, kell idő neki. Nekem kb. fél-egy nap múlva lett illatos a farmer karácsonyfám - az anyagból készültek azonnal.

And tadaaam :) The denim won't be at once redolent, half or one day is needed to feel the delicious christmas scent.

kk_karacsonyfa14.jpg

Ha szeretnénk magasabb fát is készíteni, akkor sem kell új forma. A sablon kerek oldalát rajzoljuk meg, feljebb jelöljünk ki egy pontot, és kössük össze.

Ha csíkos anyagot használunk, a képen látható módon tegyük rá a sablont, hogy szépen mutassanak a csíkok!

 If you want a higher christmas tree, then use the original template as seen bellow. If you use a striped fabric, then draw the pattern as shown. 

kk_karacsonyfa15.jpg

Nagyon helyesek így együtt :)

kk_karacsonyfa16.jpg

A kreatív karácsonyfa csomagokkal találkozhatsz rengeteg vásárban, vagy megvásárolhatod őket a facebook oldalamon keresztül is (nem kell hozzá fb tagnak lenned!). Nézd ki, írj emailt a csillaz@gmail.com címre.

Az útmutatót az UPCY ökodesign készítette. A forrás megjelölésével szabadon megosztható akár egészében, akár részenként.

Egy ilyen útmutató elkészítése több órás megfeszített munka, a saját szellemi, kreatív termékem, ezért kérlek, hogy soha ne tüntesd el róla a készítő nevét, ne állítsd be sajátodnak. 

Az útmutató alapján készített tárgyakat magán vagy jótékonysági célokra lehet csak felhasználni, eladás céljából nem. Ha jótékonysági célból készíted el, akkor megtisztelsz, ha szólsz erről. És ha tudok, akkor örömmel veszek részt a jótékonysági akcióban, szívesen megosztom a lehető legtöbb fórumon és lehetőségeimhez mérten egyéb módon is népszerűsítem is. 

Szólj hozzá

gomb fa karácsony advent farmer anyag varrás gyerekkel gyereknek horgolás saját termék felnőttnek saját útmutató (tutorial) férfiaknak és fiúknak Kreatív Kommuna