2015. feb 19.

Pacsirtanézőben

írta: zcsilla
Pacsirtanézőben

Magasan száll? És dalol vagy hallgat? Fontos ez ma!

szinyei.jpg

Szinyei Merse Pál: A pacsirta (mek.oszk.hu)

Ha Zsuzsanna napján magasan száll a pacsirta, hamarosan megjön a jó idő, és ha repülés közben még énekel is, akkor már biztosra vehető, hogy itt van a tavasz! De ha nem szólal meg a pacsirta, akkor a tovább tartó hideg időben "elfagyott a szája". Így mára sok-sok madárkát gyűjtök össze, közülük csak lesz egy pacsirta, aki teljesíti minden vágyunkat...

Hogy is tudnánk magasra reptetni? Meg van! Legyen nagyon pici, és akkor távolinak tűnik :) OK, akkor először jöjjenek az ékszerek...

barborka.jpg

forrás: Barborka

Elképesztő, hogy lehet ennyire picire meghajtogatni a papírt, hogy elkészüljön ez az egészen kicsi origami fülbevaló. Viszont ez egész biztos, hogy repked, és ha elég magas csajszira adjuk, akkor igazán magasan száll :)

origami.jpg

forrás: Origami ékszerek, Dekorációk, Ajándékok

 És ha itt hagyott reptében egy pár tollat, azt is tudjuk hasznosítani. 

afroholic.jpg

forrás: AFrOhOllic

Kézműveseink minden anyagra és anyagból elkészítik nekünk a madarakat, ezek nem repülnek, de ha figyelmesen hallgatjuk őket, egész biztos, hogy meghalljuk csodás énekük... Mutatok egy pár kerámiamadarat, aztán nemezből készültet, varrottat, festettet, .... szebbnél-szebbeket, amikkel nem tudok betelni, és a szavam is elakad... így már csak jöjjenek a képek!

ildiko.jpg

forrás: Varázslatos Agyagvilág

bacsizita.jpg

forrás: RO-Zita

nono.jpg

forrás: Műhely a gardrőbszekrényben

babszem.jpg

forrás: babszem fülbevaló és párnababa

 lakidalu.jpg

forrás: Lakidalu

Az itt bemutatott alkotók mindegyike (persze Szinyeit kivéve) a Kreatív Kommuna tagjai, akik hónapról-hónapra egy-egy hasonló, egy adott témára készülő kollekcióval állnak ki a nagyközönség elé. Ennél sokkal többen vagyunk, még változatosabb alkotásokkal. Kedvedre készítve.

Szólj hozzá

húsvét ékszer hímzés anyag varrás népszokás horgolás felnőttnek Kreatív Kommuna