2014. nov 18.

Adventi naptár ötletek 4. - advent és karácsony farmerben

írta: zcsilla
Adventi naptár ötletek 4. - advent és karácsony farmerben

Annyira jók ezek a farmeros ötletek, hogy muszáj nekik egy külön bejegyzés....

adv24_1.jpg

Először rátaláltam erre a farmerzseb adventi naptárra. Az alapanyag beszerzése kicsit macerás, mert kell hozzá 12 farmer, de biztos mindenkinek van egy pár elrakva... Csak vágjuk ki, fessük rá a számokat. A legviccesebben úgy lehet felrakni, ha egy szárítókötélre csipeszeljük őket. 

adv25.jpg

forrás: The Sewing Directory

Ha kevesebb farmert szeretnénk felhasználni, de többet varrni, akkor ezt a verziót ajánlom. Itt már csak 6 farmer kell, és mindenféle díszítmények. A zsebekre hagyjunk rá, és vágjuk pont négyzet alakúra. A díszítés nagy részét biztos elhagynám, mert a felvarrásuk nagyon macerás lehet - egy csomót kell kézzel varrni. A számokat nem festéssel viszik fel, hanem farmerból vágták ki - ha sötét a zseb, akkor a hátoldalból, ha világos, akkor a színoldalból, hogy kontrasztos legyen a szín. Kinyomtathatjuk a számokat, de rögtönözhetünk is. Amikor minden zsebet kidekoráltunk, varrjuk össze őket - először varrjunk egy csíkot 4 vagy 6 zsebből (a fotón 5 van, mert 25 napos adventi naptárt használ), és utána a csíkokat varrjuk össze. A szélére varrjunk egy szegélyt.

 adv26.jpg

forrás: Nebraska Views

Ha már az adventi naptárunk készen van, gondolkodjunk el, hogy mibe tesszük a télapó ajándékát. A tiszta csizmák mellé nyugodtan belógathatunk egy ilyen tüneményes farmerzoknit (csizmát?) is. Az ötlet és a megvalósítás is tökéletes, a linken részletes leírás található a szabás és varrás csínjáról-bínjáról. Hímző program nélkül díszítsük szalagokkal, vagy kézi öltésekkel. 

 adv27.jpg

forrás: One Crafty Mumma

 Annyira helyesek ezek a kicsi karácsonyfák. Na, ezeket aztán igazán egyszerű megvarrni. A gombokat öltsük fel először. A szalagokat a kis háromszögek összevarrása közben kell bevarrni. 

adv28.jpg

forrás: A Fish Who Like Flowers

Ehhez kell egy drót koszorú alap, és sok-sok farmercsík. Aztán csak kötözni kell jó sokat. A sok kék egy kicsit üresnek tűnt, így készített pár kendő-virágot hozzá. Így már tényleg tökéletes!

Ebben a változatban is nagyon hatásos: 

adv29.jpg

forrás: pinterest

 adv30.jpg

forrás: pinterest

Természetesen karácsonyfát is lehet farmerból készíteni. Ez a pici fa igazán egyszerűnek tűnik, csak szabni és pettyezgetni kell. 

adv31.jpg

forrás: Dubai Confidental

És végül eljött a karácsony este... Miért ne lehetne farmerba csomagolni az ajándékot? (Igen látom, hogy ez egy Ipad tok, de csomagolónak is tökéletes). 

A sorozat korábbi bejegyzései: 

  1. Adventi naptárak egészen kicsiknek 
  2. Mi kerüljön a zsebekbe? 
  3. Visszaszámlálós naptárak, amelyek akár felnőttnek is tökéletesek
Szólj hozzá

gomb fa karácsony advent zokni farmer hímzés anyag varrás koszorú gyereknek felnőttnek férfiaknak és fiúknak