2014. már 03.

Kornélia névnapra - bicikli kormány trófea

írta: zcsilla
Kornélia névnapra - bicikli kormány trófea

Minden nap az adott névnaphoz kapcsolódó továbbhasznosítási ötletet mutatok be. Próbálok olyanokat választani, amelyekhez részletes leírás is található, hogy könnyen elkészíthető legyen. Néhány esetben nem lesz hozzá leírás, ha olyan ötletet találok, amelyet vétek lenne kihagyni. Így volt ez ma is...

  • Március 3: Kornélia névnap
  • Jelentése: somfa, szarv
  • Felhasznált anyagok: kerékpár kormány, ülés, fadeszka

Nagyon szeretem ezt az ötletet, hetek óta nagy kedvencem, így nem véletlen, hogy egyből ez ugrott be Kornélia "szarv" jelentéséről. Remélem akad olyan Nelli, akinek egy ügyes partner elkészíti ajándékba :) 

0303kornelia.jpg

Andreas Scheiger, osztrák művész készíti ezeket az alkotásokat. Mint a fenti képen is látható a "trófeák" tökéletesen alkalmasak kerékpárok tárolására és/vagy hagyományos ruhaakasztóknak. Elmondása szerint az ötlet akkor jött, amikor egy bicajos bolhapiacon járt. Ezután mindenhonnan elkezdte begyűjteni a kidobott bringa alkatrészeket. Fúrás, faragás, marás közben jutott eszébe, hogy Picasso "Cabeza de toro" alkotására hasonlít az ötlete. Míg Picasso műalkotást hozott létre, Andreas azt szerette volna, ha a tárgyai funkcióval bírnak. Eredetileg kerékpár akasztókat szeretett volna alkotni, de nem mindegyik kormány volt alkalmas erre, így jött létre ez a sokszínűség. 

A történet forrása itt található, míg további képeket itt láthatunk (és meg is vásárolhatóak). 

Szólj hozzá

fa kerékpár fém névnap lakberendezés férfiaknak és fiúknak