2015. már 04.

2015 tavaszi-nyári trendek - újrahasznosítás és színek

írta: zcsilla
2015 tavaszi-nyári trendek - újrahasznosítás és színek

Nem szoktam a stílusirányzatokat bújni, de most megakadt a szemem a 2015 tavaszi-nyári divatbemutatókon. Számomra kedves színek és...éééés újrahasznosítás?  

marsala.jpg

forrás: pantone

Minden évben a Pantone eldönti, hogy mi legyen az év színe, idén a marsala lett. Ez egy csodás mélybordó, ami egy kissé barnába hajlik. Gyönyörű kevert földszín, ami sok mindennel párosítható. Nevét egy borpárlatról kapta, így nem véletlen, hogy elsőre egy karakteres, de nehezen meghatározható szín ugrik be nekünk. 

Egy új kollekción dolgozom éppen, és az egyik szín, amit kiválasztottam az a pohárban lévő ital színére hasonlít... Ha kész lesz, majd eldöntitek, hogy az marsala vagy valami más szín :) 

Ebben a bejegyzésben túl sok kép nem lesz, mert nem szedem le őket a netről, de annál több linket próbálok megmutatni.

Az egyik legmeghatározóbb szín a hófehér lesz. Hosszú, hófehér szoknyák ruhák, csodás csipkék, madeirák. Ezt legszívesebben napsárgával kombinálják. A New York Fashion Weeken is megjelent a tavaszi/nyári kollekcióban, de ez a színkombináció kitart télre is. 

Ez a két szín csodásan mutat együtt, már el is készült egy ilyen termékem - de egyelőre még nem árulok el túl sokat róla, csak annyit, hogy a horgolás mellett egy új technikát is kipróbáltam, és meg is szerettem :)

Általában elmondható, hogy a bő, hosszú, repkedős mindenben bejön. Könnyű anyagok, akár földig érő kabátok és ruhák is visszajönnek, aminek természetes velejárója a hippi-stílus újjáélesztése, és kombinálása az etnoval. Jönnek a hatalmas virágok, minták, a színek végeláthatatlan tobzódása. És mi lehet még igazán hippi? Hát persze, hogy a horgolás! Jönnek a horgolt poncsók, mellények, semmi kis topok!

És ezzel természetszerűen együtt jár, hogy az ékszerek is szinte eltúlzottak lesznek: óriási medálok, szinte sál méretű nyakláncok. Na, ez igazán az én világom! Nagyon izgalmas kollekciót készítek, érdemes lesz figyelnetek! 

Ebbe a sorba tökéletesen illeszkedik, hogy a farmernek is hatalmas szerep jut. A koptatás, tépés, öregítés idén talán már nem lesz divat, sokkal inkább az egyszínű, steril anyagok kerülnek előtérbe, de nem lesz ritka ezeken a minta, rátét sem. 

Ha ezt a sort végignézzük, már nem meglepő, hogy bejön az újrahasznosítás, vagy az annak látszó stílus is. Nézzétek csak ezt a Chanel táskát!

Számomra az egyik legérdekesebb darab a New York Fashion Week-en tűnt fel, Jeremy Scott kollekciójának kiegészítőjeként. Nekem egyből a játÉkszereim jutottak eszembe róla :) 

Ezek a hatalmas állatfigurák nem kicsit mozgatták meg a fantáziámat, és igencsak beleillenek az új kollekcióm elképzeléseibe. Idei egyik tervem a játÉkszerek tökéletesítése, aminek már nagy erőkkel neki is kezdtem :) 

És utoljára még egy számomra kedves stílust mutatok meg, amivel szintén nagy terveim vannak: ezek az övnek alig nevezhető pántokat is készíteni fogok. Hogy miből? Lehet találgatni :) 

Szólj hozzá

trend játÉKszer upcycled jewelry