2015. jan 13.

Hidegben meleget

írta: zcsilla
Hidegben meleget

Veronika napjának kellene az év leghidegebb napjának lenni, ha a népi megfigyelés erre az évre is igaz lenne. Ahogy nézem az előrejelzést, ez az idei évben ez nem így lesz, de azért mi készüljünk fel jó kis testi és lelki melengető eszközökkel. Két megoldás közül választhatunk: vagy teljesen átadjuk magunkat annak, hogy hideg van, és pihe-puha és praktikus mindenfélével kényeztetjük magunkat, vagy épp ellenkezőleg: úgy döntünk, hogy már itt van a tavasz, és fittyet hányunk a zimankóra. 

0113leghidegebb_bogremelegit.jpg

Elsőként lássuk a fázós verziót. Már reggel a kedvenc bögrénkből szürcsölve a friss kávét vagy teát, puhítsunk egy kicsit a kerámián egy helyes bögremelegítővel (bögrekabátnak, bögrepulcsinak is nevezik). Általában kötni vagy horgolni szokták, de filcből még gyorsabban elkészül. A legegyszerűbb verzió: vágjunk le egy elszabadult fél pár zokni felső részét, és azt húzzuk a bögrére. Csak előtte törjük le a fülét :) Vagy használjunk levágott pulcsiujjat, és azzal öltöztessünk fel egy poharat, ahogy Masni teszi az első képen. 

Induláskor feltétlenül a páros-kesztyűnket húzzuk fel, és egy kisebb vagy nagyobb manccsal együtt bújjunk bele: 

0113leghidegebb_paroskesztyu.jpg

A munkahelyünkön kicsi az esély rá, hogy burkizós, lélekmelengető praktikáink legyenek, így itt váltsunk, és csináljunk úgy, mintha tavasz lenne! Itt van az ideje, hogy lecseréljük a karácsonyi dekorációt, és fenyők helyett a már kapható primula, nárcisz, jácint vegye át a szerepet. Kaspónak tökéletesen megteszi egy üres konzervdoboz egy kis csipkével és szalaggal átkötve

0113leghidegebb_viragok.jpg

Majd fogjunk össze a kollégákkal, és valamilyen felületre (lehet a hűtő vagy egy ablak) pár perc alatt varázsoljunk post it virágot

0113leghidegebb_postit.jpg

Ha mindezek mellett még dolgozni is marad időnk, akkor úgysem tudunk arra figyelni, hogy kint mi van... Mielőtt elindulnánk hazafelé, ne felejtsük el a zsebmelegítőnket egy kicsit felforrósítani, ezzel talán kihúzzuk hazáig. Bármilyen anyagba varrjunk bele egy kis rizst - tehetünk mellé valamilyen illatos fűszert is - amit egy pár másodperc alatt a mikróban át tudunk melegíteni, és egy jó darabig tartja a hőt. Készíthetjük a gyerekek számára is, ekkor még körültekintőbben járjunk el a melegítéssel!

0113leghidegebb_zsebmelegito.jpg

Éééés végre otthon! Kezdődhet a nagy burkolózás! Ha még nem kezdtél bele, akkor is még pont itt az ideje, hogy nekiállj egy egész éven át tartó projektnek, a hangulat-takarónak. Minden nap horgolj, köss, varrj egy egységet, és év végére lesz egy csodálatos ágytakaród. (Az enyém is alakulóban van.) 

0113leghidegebb_hangulattakaro.jpg

Ha a laptopunk is kényelemben érzi magát, akkor mi is jobb hangulatban lehetünk, ráadásul kényelmesebben el tudunk helyezkedni. Ehhez nagy segítség lehet egy laptop-tartó babtábla

0113leghidegebb_babtabla.jpg

Akár tévézni szeretnénk, akár olvasni, vagy éppen kötni, jó, ha minden a kezünk ügyében lesz, nem kell érte túl sokat vándorolni a takaró alól. 

0113leghidegebb_tarto.jpg

És ha már minden adott, akkor csak be kell vackolódnunk puha párnák közé. 

0113leghidegebb_parna.JPG

Már csak két dolog hiányzik: egy jó takaró, és egy kellemes forró tea. Az elsőt el lehet készíteni régi pulcsikból, farmerból, vagy éppen mintás pólókból is. 

0113leghidegebb_takaro.jpg

Még akár a teánkat is tudjuk "csináld magad"-ban készíteni. Ha megtermeljük, vagy beszerezzük az alapanyagolat hozzá, akkor tényleg bármit belekeverhetünk. De létezik egy teatervező is, amivel saját ízlésünk szerint készíthetjük el kedvenc forró italunkat. 

0113leghidegebb_tea.jpg

Huh, így egész jól ki lehet bírni....

Szólj hozzá

lakberendezés gyógynövény farmer anyag népszokás gyereknek horgolás felnőttnek férfiaknak és fiúknak hangulat-takaró