2014. dec 28.

Csináld magad ötletek szilveszterre

írta: zcsilla
Csináld magad ötletek szilveszterre

Vége a karácsonynak, ez csak egy dolgot jelent: jöhet a szilveszter :) 

2015-new-years-banner-print.jpg

forrás: Real Housemoms

Karácsony után még mindig jól esik egy alkotás? Íme, néhány egyszerűen megvalósítható ötlet a szilveszteri bulihoz.

Dekoráció

Dobjuk fel a szobát egy csomó lufival. A héliummal töltött léggömb elég drága mulatság, ehelyett mutatok elgondolást arra, hogyan csináljunk ál-gázos lufierdőt a plafonra: a felfújt lufikat kössük rá egy madzagra szorosan egymás mellé, azt erősítsük fel a plafonhoz közel, és kössünk rá szalagokat.

balloon_ceiling.jpg

forrás: Wants & Wishes 

A műanyag/papír poharakból egy tűzőgéppel egyszerűen tudunk gömböt készíteni. Ha a közepébe lógatunk egy színes izzót, akkor remek diszkógömböt kapunk. A linken lévő leírás ennél sokkal bonyolultabb, hiszen színváltós gömbhöz készült, de nyugodtan egyszerűsítsünk!

led_ball.jpg

forrás: Hack N Mod

Ha lehet, hogy még ennél jobban néz ki az átlátszó műanyag poharakból készül a gömb.  A poharak alját át kell fúrni, és minden furatba egy-egy színes karácsonyfaizzót kell dugni. Lenyűgöző...

discogomb.png

forrás: Sparkleball

2. Konfettiszórás

Szilveszter nincs konfetti nélkül. Nyugodtan fogjuk be a gyerekeket, és lyukasztassunk velük konfettit pl. a karácsonyi csomagolópapírok maradékából. Ezt már csak szét kell szórni!

Az egyik legviccesebb módja, ha konfetti-tojásokat készítünk, amit aztán akár egymás fején is szét lehet törni :) Vágjuk le a tojások tetejét, jól mossuk ki, töltsük meg konfettivel, ragasszuk le a nyílást vékony papírral, és fessük le a tojásokat színesre. 

confetti_eggs.jpg

forrás: Martha Stewart

Konfettivel díszíthetünk mindent, hogy igazán szilveszteri hangulatunk legyen. Szükségünk lesz ragasztóra (tökéletes a csiriz, legalább utána le lehet mosni róla), és minden egyébre, amit díszíteni szeretnénk. Konfettizzük össze a pezsgősüveget, a poharakat, tálcákat, tányérokat... vagy készíthetünk egy ilyen dekoratív kínálótálat is: 

cofetti-bowl.jpg

forrás: Goods Home Design 

Nálunk talán kevésbé szokás, pedig kedves gondolat, hogy a konfetti mellé egy-egy üzenetet is rejtsünk. Válasszunk szép idézetet, vagy éppen vicces kívánságokat, és nyomtassuk ki/írjuk fel egy-egy csík papírra. Ezek fognak a konfettik mellé kerülni.

A WC papír gurigát kettévágjuk, készül egy bélés vékonyabb papírból, amibe töltjük a konfettit, és mellé tesszük a szöveget. A gurigát dekoratív papírral érdemes bevonni. Legalább annyi darabot készítsünk ahányan leszünk a bulin, így ezzel "megjósolható", hogy kinek mit hoz a következő esztendő. 

diy_fortune_party_poppers.png

forrás: Bubby & Bean

Vastagabb papírból (díszes karácsonyi csomagoló például) alkothatjuk ezeket a különleges varrott tasakokat. Funkciója ugyanaz, mint az előzőnek, de ez talán jobban illik felnőtt társasághoz. 

diy-nye-confetti-filled-fortune-pockets.jpg

forrás: Design Sponge

Zajkeltés

Nem csak dudát lehet ám fújni, hanem remek móka mindennel zajongani :) A saját zajongónak van egy olyan előnye, hogy valamennyire szabályozhatjuk is a zajkeltés mértékét: kicsit terelgethetjük a gyerekeket, hogy mit töltsenek bele a cuccokba, és az sem utolsó, hogy a méretet is mi határozhatjuk meg. 

Töltsünk meg egy palackot mindenféle zajos dologgal (pl. gombok, apró kavicsok, száraztészta), szórjunk bele egy kis csillámport, ezüstcsíkot stb., egy adag konfettit, és zárjuk jól le. És persze rázzuk vadul!

noise-maker.jpg

forrás: Domestic Charm

A mélyebb papír tányérok is remekül átalakíthatóak zajdobozzá. Csak a gyerekek fantáziája szabhat határt a díszítésnek. Ha kicsit csendesebb zajt szeretnénk, akkor elég, ha csak egy gyufásdobozt töltetünk meg velük :) 

noise_maker.jpg

forrás: The Adventures of J-Man and MillerBug

Final countdown

Az éjfél előtti utolsó másodpercekben üvölthetjük a visszaszámlálást, de sokkal viccesebb, ha még ráteszünk egy lapáttal.

Minden másodpercben lyukasszunk ki egy lufit. 

new-years-balloon.jpg

forrás: How does she? 

Vagy minden másodpercben repüljön a konfetti :)

confetti.jpg

forrás: Carolyn's HomeWork

 Boldog új évet mindenkinek!

 

Szólj hozzá

buli szilveszter hangszer gyerekkel partykellék gyereknek felnőttnek férfiaknak és fiúknak