2014. nov 01.

Marianna névnapra - törött csészéből mini cserepes mozaikfal

írta: zcsilla
Marianna névnapra - törött csészéből mini cserepes mozaikfal

Vannak nevek, melyek gyönyörűek, de a jelentésük nem igazán izgalmas. Ilyenkor az általam ismert emberhez illő ajándékötletet választok. 

1101marianna.jpg

  • November 1.: Marianna
  • Jelentése: Márius családjába tartozó
  • Forrás: pinterest
  • Felhasznált anyagok: törött csészék, kiöntők, mozaik csempe vagy tányér stb. darabok, alap, ragasztó és fuga, vagy hobbybeton és forma

Erről a képről sajnos nincs túl sok info, de a készítését a következőképpen tudom elképzelni: 

1. Fából, farostból vagy bármiből kiszabjuk az alapot, erre ragasztjuk fel a csészéket, kiöntőket, tetőket a kívánt alakzatban - ehhez a szélüknek viszonylag egyenletesnek kell lenni. A maradék helyeket kitölthetjük szabályos mozaikdarabokkal, de akár további törött alkatrészekkel. Száradás után ki kell fugázni.

2. Talán csészék esetében ez a praktikusabb: keressünk egy öntőformát (talán ennek ez a nehézsége), itt is két esetet tudok elképzelni: vagy egy rugalmas anyagú betonöntő-formát használunk (járólapokhoz lehet ilyet kapni, de megteszi a virágcserép alátét is), vagy egy fix keretet készítünk pl. fából, ami a kész műnek is keretet adhat. Ebbe kell a hobbibetont beleönteni, elteríteni, és ebbe kell a kívánt elemeket belenyomni. 

Boldog névnapot!

Szólj hozzá

mozaik kert lakberendezés étkészlet felnőttnek