2014. okt 23.

Gyöngyi névnapra - gyöngy papírból, nyakkendőből, flakonból...

írta: zcsilla
Gyöngyi névnapra - gyöngy papírból, nyakkendőből, flakonból...

Egy kicsit hezitáltam, hogy melyik csodálatos újrahasznosított gyöngy megoldást mutassam be, de inkább mutatok többet is. 

1023gyongyi05.JPG

  • Október 23.: Gyöngyi
  • Jelentése: gyöngy

Elsőnek a nyakkendőből készült változatot mutatom meg az artstar by Aletha alapján. Mint minden esetben, a linkre kattintva több kép is látható, én csak egyet hozok ide mutatóba. 

1023gyongyi01.JPG

  1. Kell hozzá egy nyakkendő, és hatalmas méretű gömbök (gyöngy vagy akár üveggolyó is lehet).
  2. A nyakkendőt szét kell szedni, és a kellő méretűre szabni. 
  3. Varrjuk össze, és fordítsuk ki.
  4. Fűzzünk bele egy golyót, majd kössünk mellé szorosan egy csomót. Folytassuk, amíg van a gyöngyből.

A második lehetőség papírból készíteni gyöngyöket. Ehhez használhatunk újságokat, magazinokat, csomagolópapírt vagy bármilyen papírt, ami a kezünkbe kerül. Elnyújtott háromszög vagy téglalap alakra kell vágni, és felcsavarni. A végét ragasztóval kell rögzíteni. Ezután még lehet festeni, lakkozni, ráragasztani valamit. A Jennibellie Studio oldalán egy 45 perces videó útmutató van, valami egészen elképesztő változatos formákat mutat be. 

1023gyongyi02.JPG

Hasonló alapokra épül a műanyag palackból készült gyöngy. A The Frugal Crafter oldalon is egy videó útmutató található arról, hogy hogyan készítsük el ezeket: vágjuk fel a palackot, fessük be az egyik oldalát, tekerjük fel, egy kis melegítéssel rögzítsük.

1023gyongyi04.JPG

Végül egy olyan ötletet mutatok, amelynek a megvalósítása már nagyon nagy gyakorlatot és különleges eszközöket igényel. kell hozzá egy gömbölyítő szerszám, extra ragasztó stb., de a végeredmény szenzációs. Ha valaki érdekel, keressen rá a "bottle cap bead" kifejezésre, és útmutatókat is lehet hozzá találni. 

1023gyongyi03.JPG

 Nagyon boldog névnapot!

Szólj hozzá

ékszer papír fém névnap nyakkendő gyöngy flakon anyag gyerekkel gyereknek felnőttnek