2014. már 31.

Árpád névnapra - ültessünk gabonát tojáshéjba!

írta: zcsilla
Árpád névnapra - ültessünk gabonát tojáshéjba!

Közeledik a húsvét, amikor újra nagy erőkkel díszítünk fel mindent. Ilyenkor minden a természet megújulásáról szól. Ezért köszönöm az Árpádoknak, hogy egy ilyen vidám és friss ötletet hozhattam!

0331arpad.jpg

  • Március 31.: Árpád
  • Jelentése: árpácska, árpás
  • Forrás és részletek: craft passion

A linken egy viszonylag összetett megoldást látunk a tojástartó cserépként való alkalmazására. Nagyon mutatós, ajándéknak is kitűnő változat. Ültethetünk bele bármit: árpát, búzát, zsázsát, snidlinget, fűszernövényt vagy pozsgásokat. Teljesen letisztult formában is el lehet készíteni: egyszerűen a tojáshéjba tegyük bele a magokat. Vagy rajzolhatunk a tojásra fejet. Vagy ragaszthatunk is rá műanyag szemeket. Vagy a kikelt növényből csinálhatunk frizurát. Vagy....

  1. A linken külön ülteti a magokat egy tojástartóba - erre igazából nincs szükség. Nagyjából 1 hét kell ahhoz, hogy teljesen kikeljenek, és ilyen magasra nőjenek. 
  2. Ha ilyen szép színes tojásokat szeretnénk, és még minta is legyen rajta, akkor ragasszunk fel egy matricát és úgy fessük be a héjakat. 
  3. Ennél egyszerűbb és gyorsabb - na meg gyerekkel is elkészíthető, ha filccel rajzolunk a tojásra, akár vicces arcokat. Szemeknek ragaszthatunk is műanyag gülüszemet. A kikelt növényt "lófarokba" vagy "copfba" foghatjuk, és persze le is vághatjuk.

Boldog névnapot!

Szólj hozzá

virág névnap kert gyógynövény gyerekkel gyereknek tojáshéj felnőttnek férfiaknak és fiúknak