2014. júl 25.

Kristóf névnapra - baglyos bébiforgó babazokniból

írta: zcsilla
Kristóf névnapra - baglyos bébiforgó babazokniból

Csak egyetlen Kristóf ismerősöm van, egy tündéri 3 hetes kismanó. Ezért nem véletlen, hogy most egy miniknek való továbbhasznosítást mutatok be. Első ránézésre talán nem is látszik, hogy ezek a kedves baglyok babzoknikból készültek....

0725kristof.jpg

  • Július 25.: Kristóf
  • Jelentése: Krisztust magában hordozó
  • Forrás: My Black Cardigan
  • Felhasznált anyagok: 4 db bébizokni (lehet különböző is), 2 faág, filc, töltőanyag, mintás anyagok, tű, cérna

Részletes leírást sehol nem találtam, helyesebben igen, csak pénzért letöltős változatban. Így megpróbálom leírni, hogyan készíthető el egy ilyen édes zoknibagoly-forgó.

  1. A két faágat (letisztítva, a leeső kérget leszedve róla) kötözzük össze kereszt alakra (ez a kapcsolódási pont a név jelentéséhez :)
  2. Nagyon mini zoknit használjunk, mert akkor lesz igazán szép formájú a bagoly. A sarka lesz a feje. Az orr-részből lehet kialakítani a lábait, ezeket varrjuk le, a fenekénél húzzuk össze, ha szükséges. 
  3. Tömjük ki a kívánt mértékben - minél ducibb, annál helyesebb. 
  4. A tetejéről a gumis részt vágjuk le, és varrjuk össze. Ha kicsit ívesre szabjuk, akkor még hangsúlyosabban alakítható ki a "füle". 
  5. A szemét filcből vágjuk ki és varrjuk fel, a csőre is készülhet filcből vagy hímezhető is. 
  6. A szárnyai készülhetnek a zokni színeivel harmonizáló, de attól eltérő mintás anyagból. Lehet úgy is csinálni, hogy a felső szárny mintás, az alsó egyszínű. Szépen öltögessük fel a madárra.
  7. A keresztre akasszuk fel a baglyokat, és készítsünk egy akasztót is neki. Valószínűleg egy kicsit szórakozni kell vele, hogy rendesen ki legyen egyensúlyozva. 
  8. Akasszuk olyan helyre, hogy a baba láthassa, de ne érje el!

Akinek ez túl bonyolultnak tűnik, találtam egy sokkal egyszerűbb változatot is. igaz ezek nem baglyok, hanem "sima" madarak. De ehhez igazán nincs szükség túl nagy kézügyességre: 

0725kristof2.jpg

forrás: spoonful,com

Boldog névnapot!

Szólj hozzá

zokni névnap anyag varrás gyereknek oktató játék férfiaknak és fiúknak