2017. dec 30.

Szilveszteri neonparádé karácsonyi kellékekből DIY

írta: zcsilla
Szilveszteri neonparádé karácsonyi kellékekből DIY

Olyan gyorsan vége a karácsonynak, és még annyira bennünk van az alkotási láz. Szerencsére itt van a szilveszter, így nekiállhatunk egy pompás dekorációnak – ráadásul a karácsonyi kellékeket felhasználva.

20171228_125812.jpg

Szedjük csak össze miből is van itthon egy csomó? Dobozok, csomagolópapír, girland és persze a fények.... akkor most alkossunk ebből!

01szilveszter.jpg

A doboz lehet bármilyen, de akár egy kartonlap is megteszi. Az egyik oldalára rajzoljuk fel a 2018-at. Arra ügyeljünk, hogy a számok érintkezzenek egymással és a doboz szélével.

02szilveszter.jpg

Egy éles késsel (lehet snitzer vagy sima konyhai kés is) vágjuk ki a számok körvonalából a felesleges részeket.

03szilveszter.jpg

Vonjuk be csomagolópapírral a számokat – ragasszuk rá, és újra vágjuk ki a körvonalakat. Persze festhetjük is őket, a lényeg, hogy jól mutassanak nappali fényben is.

04szilveszter.jpg

A késsel lyukasszuk ki nagyjából egyenlő távolságra a számokat. Csak néhány apróságra figyeljünk: nem kell túl nagy lyuk, éppen csak átférjen rajta az izzónk, illetve számoljunk közben, hogy elég legyen az égősorunk. Én egy 50 LED égős izzósorral dolgoztam, így még maradt is belőle valamennyi.

05szilveszter.jpg

Jön a türelemjáték: minden izzót dugdossunk be szépen sorban a lyukakba. Előfordulhat, hogy kicsit nagy lett a lyuk, ekkor kézzel vissza tudjuk egyengetni a kivágásokat (legvégső esetben ragasszuk be egy kis cellux-szal).

06szilveszter.jpg

Jól néz ki, ugye? Egy kicsit még csúnya, hogy kilógnak a drótok. Ezért most bevethetjük a girlandot is: óvatosan tuszkoljuk be a drótok közé.

07aszilveszter.jpg

És ilyen jól néz ki a sötétben:

08szilveszter.jpg

Mindenkinek vidám, kreatív új évet kívánok!

Az útmutatót eredetileg a Marie Claire Magyarország ÖKO rovatának készítettem. Figyeld folyamatosan a magazin online változatát, mert rendszeresen környezettudatos témák is megjelennek náluk! 

Az útmutatót az UPCY ökodesign készítette. A forrás megjelölésével szabadon megosztható akár egészében, akár részenként.

Egy ilyen útmutató elkészítése több órás megfeszített munka, a saját szellemi, kreatív termékem, ezért kérlek, hogy soha ne tüntesd el róla a nevem, ne állítsd be sajátodnak. 

Az útmutató alapján készített tárgyakat magán vagy jótékonysági célokra lehet csak felhasználni, eladás céljából nem. Ha jótékonysági célból készíted el, akkor megtisztelsz, ha szólsz erről. És ha tudok, akkor örömmel veszek részt a jótékonysági akcióban, szívesen megosztom a lehető legtöbb fórumon és lehetőségeimhez mérten egyéb módon is népszerűsítem is. 

Szólj hozzá

lámpa szilveszter doboz lakberendezés dekoráció handmade gyerekkel partykellék MarieClaire saját útmutató (tutorial)