2017. okt 08.

Megunt nyakkendő? Dehogy! Új öv!

írta: zcsilla
Megunt nyakkendő? Dehogy! Új öv!

A nyakkendő egy csodálatos ruhadarab - mindenhol, csak nem egy férfi nyakában... Egy darabka műalkotás, ami sokkal többre hivatott, minthogy merev üzleti találkozók kelléke legyen. 

06_felveve.jpg

A nyakkendőből készített öv jó kis optikai tuning: mint minden szélesebb öv, vékonyabbá varázsolja a derekat, a feltűnő színek rád irányítják a figyelmet, és bármilyen egyszerű ruha feldobható vele.

Minél retróbb és merészebb mintás a nyakkendő, annál jobb, és kell még hozzá egy csat, amihez kutass fel a szekrény mélyéről egy régi övet.

01_alapanyag.jpg

Az övről vágd le a csatot, majd egy csavarhúzóval óvatosan lazítsd meg a nyelvét, és szedd le, ezzel a legfontosabb kelléket el is készítetted, amit aztán bármelyik nyakkendőhöz tudsz használni.

03_csat.jpg

A legtakarékosabb megoldás egy csatot és több nyakkendőt variálni. Ezért a legegyszerűbb, ha csak belefűzöd a nyakkendőt a csatba. Persze azt is megteheted, hogy beállítod a derekad méretére a hosszt (a derékbőséged + 10-15 cm-re van szükséged), levágod a nyakkendőt, és pár öltéssel a csatra varrod.

04_befuzes.jpg

A nyakkendő szélesebbik részét a csatba bújtatva készen is vagyunk! A lelógó részeket ügyesen rejtsd el az öv alá, vagy köss egy szép csomót, és engedd lógni a végét.

05_tadaaam.jpg

20170923_121451.jpg

A fenti változat nagyon jól mutat farmerral, vagányabb szoknyákkal is. Elegánsabb hatású övet kapunk, ha a nyakkendő szélesebb részére pár öltéssel felvarrjuk a csatot.

07_masik.jpg

Vedd fel és csomózz! Így még szélesebb övet kapsz, amely inkább ruhákhoz, pulcsikhoz vagy akár kabáthoz is tökéletes. 

08_tadaaam2.jpg

Az útmutatót a Marie Claire Magyarország ÖKO rovatának készítettem. Figyeld folyamatosan a magazin online változatát, mert rendszeresen környezettudatos témák is megjelennek náluk! 

És egy kis privát érdekesség: az első bejegyzésem egy nyakkendő újrahasznosítás volt a facebook oldalamon. Az egyik első termékem a nyakkendő pénztárca volt, amit majdnem pont három éve készítettem. Remélem, hogy a MarieClaire.hu-val is ilyen hosszan tartó együttműködésünk lesz :) 

Az útmutatót az UPCY ökodesign készítette. A forrás megjelölésével szabadon megosztható akár egészében, akár részenként.

Egy ilyen útmutató elkészítése több órás megfeszített munka, a saját szellemi, kreatív termékem, ezért kérlek, hogy soha ne tüntesd el róla a nevem, ne állítsd be sajátodnak. 

Az útmutató alapján készített tárgyakat magán vagy jótékonysági célokra lehet csak felhasználni, eladás céljából nem. Ha jótékonysági célból készíted el, akkor megtisztelsz, ha szólsz erről. És ha tudok, akkor örömmel veszek részt a jótékonysági akcióban, szívesen megosztom a lehető legtöbb fórumon és lehetőségeimhez mérten egyéb módon is népszerűsítem is. 

Szólj hozzá

nyakkendő öv MarieClaire saját termék felnőttnek saját útmutató (tutorial) továbbhasznosítás