2017. ápr 28.

Pillangó szökése a lapokról, avagy hűtőmágnes régi könyvből

írta: zcsilla
Pillangó szökése a lapokról, avagy hűtőmágnes régi könyvből

Nálatok is a hűtőn vannak a legfontosabbak? Mi egy jó ideje itt tároljuk a közelgő feladatokat, programokat, de folyton leverem a lapokat vagy a mágnest. Meguntam. Ez a praktikus csipesz segít mindent a helyén tartani és ráadásul gyönyörű! 

upcy_konyvcsipesz04.jpg

Figyelem! A készítés során egyetlen ép könyv sem sérült meg! A felhasznált mű sérült, rajzolt, pecsételt, vágott volt, így hűtőmágnes képében új életet kapott :) Annak idején egy antikváriumból ajándékba kaptam ezt a példányt a vásárolt könyveim mellé. 

upcy_konyvcsipesz01.jpg

Imádom a régi könyveket, papírokat. Elég szép gyűjteményem van a Margitszigetről, így sok papírrégiség fordult már meg a kezeim között. Természetesen a nagy részükre úgy tekintek, mint hatalmas kincsre, de néha vannak olyanok is, amelyek már továbbhasznosításért kiabálnak. Készítettem már könyvtrezort, a díszcsomagolásom is egy régi atlaszból van, és imádom aprósághoz használni a könyvek lapjait. És régi tervem volt, hogy legyen egy termékcsoportom is könyvekre alapozva. A hűtő egy remek, sokszor kihasználatlan hatalmas terület a lakásban, ezért szívemhez közel áll ennek praktikus vagy éppen vicces hasznosítása is. 

upcy_konyvcsipesz02.jpg

A Lavotta János hegedűművész és zeneszerző életéről, 1930-ban kiadott könyvet évekkel ezelőtt kaptam. Különösen megfogott, hogy gyönyörű, vastag papírra van nyomtatva, és a fejezetek címe felett egy-egy szép metszet is található. Sokáig várt a csodára, hogy újjáéledhessen. Aztán kitört a tavasz, és jöttek a színek, és megláttam az első pillangót a kertben.... és azonnal tudtam, hogy mit kell csinálnom!

upcy_konyvcsipesz03.jpg

Eleinte még hezitáltam, hogy hogyan használjam a könyveket, de a vásárlóim végül segítettek eldönteni.

upcy_konyvcsipesz05.jpg

Keresztben ragasztottam fel a lapokat a bambusz csipeszre. A pillangóknál megjelenik a varrás is, amit előszeretettel alkalmazok a papírnál is. 

upcy_konyvcsipesz06.jpg

Gyönyörű a könyv betűtípusa, és csodálatos a lapok anyaga. Az a vastag, régies valódi papír...

upcy_konyvcsipesz09.jpg

Különösen érdekesek és értékesek az egyese fejezetcímekből készült csipeszek. Nem volt sok belőle: A bájoló hegedűs, A keret, Az ember, A művész és A mecénás. Ezek a szövegek kerültek fel egy-egy szettre (már csak egy van belőlük). 

upcy_konyvcsipesz07.jpg

Készült hozzá egyedi csomagolás is. 

upcy_konyvcsipesz08.jpg

Van belőle öt darabos csomag két pillangóval, és három darabos szett egy pillangóval. 

upcy_konyvcsipesz10.jpg

Rengeteg esetben ajánlom ajándéknak: esküvőre, magyarországi emléknek, házavatóhoz, könyvbarátnak.

Velem és a termékeimmel találkozhatsz rengeteg vásárban, vagy megvásárolhatod őket a facebook oldalamon keresztül is (nem kell hozzá fb tagnak lenned!), illetve a Meska boltomban.

Szólj hozzá

könyv fa esküvő szuvenír papír lakberendezés dekoráció varrás meska üzenő saját termék felnőttnek