2016. júl 26.

Mentsd meg a leggingseket!

írta: zcsilla
Mentsd meg a leggingseket!

Kétségkívül az egyik legpraktikusabb viselet a gyerekeknek a "cicanadrág". A lányomnak rengeteg van belőle, a legutóbbi átnézéskor jó pár hibásat is találtunk. Rövidnadrág, topok és sokfunkciós karkötők is készültek belőlük - varrás nélkül! Egy újabb csináld magad útmutató tőlem.

upcy_leggings_karkoto01.jpg

Volt, amelyiknek a térde lyukadt ki, volt, amelyiknek a feneke.

upcy_leggings01.jpg

Nem volt szívem kidobni őket, így egy kicsit alkottam belőlük. Első körben ruhaként hasznosítottam őket tovább. Nem állítom, hogy ezek a világ legszebb és utcán bátran hordható ruhadarabjai, de otthonra tökéletesek lesznek a topok, a térdnadrágot viszont simán lehet bárhová hordani. 

Ez a zsebes nadrág az egyik kedvenc leggings-e volt a lányomnak, de a térdén sajnos csúnyán kiszakadt.

upcy_leggings02.jpg

Mi sem volt magától értetődőbb, minthogy le kell vágni. A nadrágok is hurkolt pamutból vannak, a pólófonalak óta tudjuk, hogy ezeken nem szalad fel a szem, simán szabhatóak. 

upcy_leggings04.jpg

Az alját hajtsuk fel duplán, ha szükséges a két szélén egy-egy öltéssel erősítsük meg (én ezt nem csináltam, mert így is tökéletesen a helyén maradt)... és készen is van egy klassz nyári nadrág. További tipp: az aljára néhány öltéssel rugalmas csipkét is varratunk, hogy még csajosabb legyen. 

upcy_leggings05.jpg

Ha a fenekén lesz rajta egy kis lyuk, akkor készülhet belőle top. 

upcy_leggings03.jpg

Egy kis részt szabjunk ki a fenékvarrásnál. Tényleg nem kell túl nagy részt kivágni, mert ez lesz a dekoltázs. 

upcy_leggings06.jpg

Ezzel gyakorlatilag készen is van egy top, aminek a gumis derék lesz az alja, csak simán bele kell bújni. A szélek egy kicsit visszapöndörödnek, így még a szabásvonal sem fog látszódni. A leggings szárait meghagyhatjuk, ekkor egy hosszú ujjú haspólónk lesz. Vagy levághatjuk rövid ujjúnak (felhajtva még jobban mutat). 

upcy_leggings07.jpg

Vagy vágjuk le ívesen a szárát: 

upcy_leggings09.jpg

És akkor egy tuti top lesz belőle.

upcy_leggings10.jpg

 upcy_leggings11.jpg

Az igazi UPCY-ság ezután következett. A megmaradt szárakat csíkokra vágtam, és egyedi, régi gombokat varrtam rájuk. Így kialakult egy legalább 10 féle módon hordható végtelen . A hagyományos póló fonalakkal ellentétben itt nincs vége, a körkörös anyag használható pl. karkötőnek, hajpántnak, hajguminak. Rendkívül praktikus, mert a csuklónkon hordhatjuk, amíg a hajunkban szükség nem lesz rá.

upcy_leggings_karkoto02.jpg

Egyszerre több darabot is a kezünkre csavarhatunk. A szálakat össze is fonhatjuk, így egy egészen már hatású karkötőnk lesz. Vagy csavarjuk meg, és a gomb alatt egy csomót csináljunk, így olyan lesz, mint egy szép virág. 

upcy_leggings_karkoto00.jpg

A gombokkal több darabot is összefűzhetünk, így teljesen egyedi nyaklánc lehet belőle. 

upcy_leggings_karkoto03.jpg

Már jöttek velem vásárba, és nagy sikert arattak. Vásárold meg online vagy keress személyesen! 

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülj az újdonságaimról! 

Az útmutatót az UPCY ökodesign készítette. A forrás megjelölésével szabadon megosztható akár egészében, akár részenként. Egy ilyen útmutató elkészítése több óra, a saját szellemi termékem, ezért kérlek, hogy soha ne tüntesd el róla a készítő nevét, ne állítsd be sajátodnak. 

Az útmutató alapján készített tárgyakat magán vagy jótékonysági célokra lehet csak felhasználni, eladás céljából nem. Ha jótékonysági célból készíted el, akkor megtisztelsz, ha szólsz erről - ha tudok, akkor örömmel veszek részt a jótékonysági akcióban, szívesen megosztom a lehető legtöbb fórumon és lehetőségeimhez mérten népszerűsítem is. 

Szólj hozzá

gomb ékszer anyag gyereknek fonás felnőttnek saját útmutató (tutorial) upcycled jewelry