2016. jún 07.

Gyümölcsöző kreativitás

írta: zcsilla
Gyümölcsöző kreativitás

Június sok mindenben változást hoz: véget ér az iskola, kezdődik a nyári szünet, és hihetetlen mennyiségben és változatosságban tudunk zöldségeket és gyümölcsöket beszerezni. Megérkeznek a színek, ízek és illatok. Ilyenkor jó a lakásban is átváltoztatni ezt-azt. Felejtsük el egy kis időre a minimalista stílust, a pasztell árnyalatokat, és jöjjenek az élénk pirosak, zöldek! 

Kezdjük az eperrel, ami a valóságban lassan már csak emlékeinkben él, hiszen idén kevés is volt belőle, és elég gyorsan le is termett. Először is készítsünk egy jó kis kosarat a papírfonásnál egyszerűbb módszerrel Lia Griffith útmutatásával. 
fruitbasket3_1.jpg
Kezdjük el megtöltögetni a kosarunkat például Ernestina Gallini festett eper-kavicsaival, amelyek egész évben pirosló jókedvet varázsolhatnak lakásunkba. 

913d043c27421d3c1d520b086247e19a_1.jpg

Nagyon szeretek diókkal dolgozni, mert rengeteg minden kihozható belőle - festettem, fonallal tekertem már őket, így lett belőlük tök és makk is. Ezért tetszett meg nagyon Aunt Annie ötlete: 

3strawberries440_1.jpg

És persze soha nem hagynám ki a tojástartóból készült variációkat sem The Pinterested Parent útmutatója alapján: 

egg-carton-strawberries-craft_1.jpg

A pompom-készítés egészen már dimenziókban is elképzelhető, mint eddig. Mr. Printable útmutatójával könnyen alkothatunk eper (és sok más gyümölcs) alakú pomponokat maradék fonalainkból. 

mrprintables-pompom-strawberries-in-hands_1.jpg

Egy kicsit más területre is látogassunk el, és a dekoráció után használati tárgyakat is készíthetünk. Pink Tea csattjai nekem nagyon bejöttek, felhasználható hozzá a régóta őrizgetett maradék szalagunk. 

dscn1017_1.JPG

Az Oh Happy Day letölthető szabásmintát is ad ehhez a tündéri eper-dobozhoz. Év végi ajándéknak is tökéletes, és egy nyári partihoz is elengedhetetlen. 

strawberry-treat-box-3_1.jpg

A Handmadiya útmutatója alapján igazán gyerekjáték elkészíteni az eper formájú öko-szatyrot. 

228_1.jpg

Eperszezon után eljutottunk a cseresznyékig, először ezt az igazán okos kis fülbevalót szeretném megmutatni Anna Pika segítségével: boucles-oreilles-cerises_1.jpg

A kicsik tudnak nagyot alkotni a Crafty Morning útmutatójával: 

wine-cork-cherries-craft-for-kids_1.png

A parafadugóknál jobban talán csak a gombokat szeretem, annyira bírom, hogy egy pár öltéssel és sok-sok leleménnyel mi mindent ki lehet hozni belőlük (forrás: How About Orange). Nem csak textilre varrhatjuk fel ezeket a bogyókat, hanem készíthetünk üdvözlőkártyákat is a segítségükkel. Ehhez ötletek a bejegyzéshez csatolt pinterest táblán találtok!

napkin_2_1.jpg

Nem vagyok oda a lufikért, de egy szülinapi vagy egyéb party nélkülözhetetlen kelléke. Crouchette ezen ötletével csökkenteni lehet a számukat, egy-két jól elhelyezett cseresznye tökéletes nyári dekoráció (a linken egy teljes gyümölcs-bulihoz találtok inspirációt). 

dsc_0216_1.jpg

És ha már bulizunk, akkor folytassuk néhány praktikus partikellékkel! Pár éve hatalmas őrület volt a vasalható gyöngy, biztos, hogy mindenkinél van még elrakva egy jó csomó fel nem használt alapanyag. Készítsünk belőlük alátéteket Loppi videója alapján, amelyek egyszerre használhatóak pohár-takarónak is, hogy megvédjék az innivalóinkat a kerti rovaroktól. 

saftlock_3_1.jpg

WLKMNDYS koktél-ernyői annyira helyesek :) Ha rövidebbre vágjuk a szárukat, akkor szintén jók lehetnek pohár takarónak is. 

e61c3ac9d2b7d440c56e48a532efb149_1.jpg

Cuki kiegészítői az ernyőknek a kis királylányok gyümölcs-legyezői, amit a Girl and a Glue Gun leírása alapján igazán könnyű elkészíteni. diy-summer-fruit-fans-that-fold-up-a-girl-and-a-glue-gun_1.jpg

Nagyon aranyosak ezek a papír csíkokból készült tányérkák a rágcsáknak, kellékeknek is tökéletesek. Köszi Wellnesting blog a részletes, képes útmutatót!

4d2e60bc5b50a4da73bcbf1432a953e4_1.jpg

Az alátét készülhet kerek parafából is, vagy még tutibb, ha a fa-szeleteket festjük ki dinnyésre, ahogy a Hometalk-nál láthatjuk. 

wooden-watermelon-coasters-crafts-repurposing-upcycling_1.jpg

Ha van néhány kopott, karcos kerek vágódeszkánk, akkor Mark Montano Instructables tippjével varázsoljuk őket vidám, színes gyümölcskarikákká. 

f8jwfw5hxhr9t0d_medium_1.jpg

Ekkor már teljesen beleszeretünk a dinnyébe, így mindenhová dinnyéket szeretnénk... Tálaló-tálcának, terasz-asztalnak, szekrénynek és ülőkének il_570xn_736163150_2tn0_1.jpg

A dinnye óra szinte magától értetődő, legyen akár egy tányér átfestve vagy pedig egy kerek falapot alakítsunk át Objectify Homeware ötlete alapján. 

il_570xn_362334281_sei7_1.jpg

És ez a napernyő, amit a DIY Network-n találtam? Erre már nem találok szavakat, annyira zseniális :) 

original-emily-fazio_umbrella-makeover-beauty_jpg_rend_hgtvcom_616_411_1.jpeg

Az esernyős bejegyzésem nagy kedvencetek volt, ezért a Studio DIY segítségével mutatok még egy ötletet: 

diy-fruit-slice-umbrellas33_1.jpg

A suli pont véget ér, a sima ceruzatartónkat átalakíthatjuk a strandon, nyaralásnál nélkülözhetetlen apróságok tárolására alkalmas neszeszerré a Damask Love tippjével. img_1195_1.jpg

Még élethűbb lesz a gyümölcs, ha a téglalapot átvarrjuk félkör alakúra, és úgy festjük meg, ahogy Oleander + Palm javasolja.

citrusbag1_1.jpg

A nyár slágere lehet ez a dinnye-szoknya, aminek az elkészítéséhez mindjárt mutatok néhány ötletet....

img_5428_1.jpg

A HGTv 5 perc alatt megtanít minket batikolni, ezzel a technikával igazán gyerekjáték póló, short, szoknya vagy bármilyen ruhadarab dinnyésítése. 

5fbb63599d9d1adb174ef5c63f8a1809_1.jpg

És a cipők. Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de a gyerekek iskolai tornacipőit eddig félretettem mindig a nyárra, aztán persze a ki is nőtték szeptemberre... Pedig mennyivel jobb ötlet befesteni ezeket is dinnyésre, így hordhatják még nyáron is! kevésbé bevállalósak elég, ha csak az orrát festik be, de az egész dorkó átalakítása is csak egy órás munka mindössze (forrás: Tybounty). Tényleg, kipróbáltam, amikor a fiamnak Minecraft cipőt festettem....

pasteque2--1-_1.JPG

És persze ezt lehet nőiesebben is! Homemade Banana cipőjére, már csak az sűrű húha, jár a fejemben...

diy-watermelon-wedges-9_1.jpg

Kövessétek a pinterest táblát is, oda a későbbiekben is folyamatosan pinelek majd tippeket, útmutatókat! Éljen a vakáció! 

Szólj hozzá

születésnap táska gomb buli fa iskola ékszer papír doboz kert lakberendezés szalag vakáció gyöngy parafadugó anyag varrás gyerekkel partykellék gyereknek étkészlet felnőttnek