2016. máj 17.

Telefonra hangolt csináld magad

írta: zcsilla
Telefonra hangolt csináld magad

A Távközlés Világnapján sem maradhatunk továbbhasznosítás nélkül!

Valahogy soha nem elégedtünk meg azzal, hogy csak a mellettünk álló hallja a mondandónkat... A módszerek a 19. századig nem sokban változtak: fényjelekkel, zászlókkal, füsttel jeleztünk egymásnak. Morse 1844-ben aztán mindent felforgatott, majd következett Bell, és a robbanás-szerű változás. A kreatív alkotás pedig mindig villámgyorsan követi a high-tech-et és csempész valami nagyon emberit ezekbe a cuccokba is. 

fiy8kxhh82u31e3_medium_1.jpg

Telefonból készült lámpa teljes leírását duncanwilkinson mutatja be az Instructables.com-on, aki ért az elektronikához, az gondolom simán meg tudja csinálni.

Hasonlóan zseniális a Retro-vintage oldalon található piros rádió-telefon, ami az enyém már, de szívesen csinál bárkinek hasonlót a tervező. A kagylót felemelve hallgathatjuk az adást, a tárcsázóval állítható a frekvencia...

12376116_1529940547323051_8199961735277181359_n_1.jpg

Ha már belecsaptunk a nehezébe, akkor jöjjön még néhány technikai bravúr: elsőként tisztelegjünk Morse előtt, és készítsünk egy házi távíró-készüléket Biggsy segítségével, szintén az instructable-n. 

fguw4okg50u5mba_medium_1.jpg

Ne is menjünk messzire erről az oldalról, viszont ugorjunk egy jó nagyot az időben, és készítsünk USB iPhone-töltőt egy fémdoboz, egy elem és persze némi szakértelem segítségével matt e. jenkins útmutatásai alapján. 

f845s97gsvjv9o5_medium_1.jpg

Ennyi zseni után inkább nézzünk valami egyszerűbbet! Az egészen kicsik szerepjátékánál szerintem nagyon fontos a képzelőerő. Épp ezért nem kell mindennek csörögnie-zörögnie, valósághűen működnie, bőven elég, ha ők elképzelik! Ez a cuki doboz telefon a Firstpalette.com-ról készíthető el, az italoskarton walkie-talkie leírást az education-com-on találtam. Mindkettő hosszú órákig tartó szórakozást nyújthat a piciknek. 

 funboxtelephone_mainpic_1.jpg

file_721297_1.jpg

Igazán vicces megtapasztalni egyszerű eszközökkel a tudományt. Két konzervdobozból és egy zsinórból készíthetünk házi telefont. A dobozt dekorálhatjuk öntapadós tapétával, festékkel vagy bármivel. A használat során fontos, hogy a zsinór feszes legyen! Én most We Made That leírását találtam meg. érdemes a linken megnézni a kicsi lány meglepődött arcát :)

img_879812-300x300_1.jpg

Még két ötlet a telefon készülékek újrafelhasználására: építsünk bele egy óraszerkezetet! Ehhez külön leírást nem találtam, csak a képeket a Jonas Design oldalán, de számomra ez egészen kivitelezhetőnek tűnik.

telephoneclock1_1.jpg

Néhány csavarral és egy fém lappal könyvtámaszt is készíthetünk belőlük, ahogy a beautifulmess.com oldalon lépésről-lépésre leírják. 

55c313d0e859cb3dc68f6441f7ab4a7e_1.jpg

És finoman átvezetem a könyvek segítségével a bejegyzés menetét a telefontartókra és egyéb hasznos bigyókra. Biztos írtam már, hogy nagyon szeretem ezeket a rejtett könyveket - ezúttal tökéletes álca egy telefontöltőnek (forrás: Homespot)

hidden-phone-charger_1.jpg

Jópofa töltő-tartó ötletekből nincs hiány :) Nekem kicsit meredek az, ami műanyag, és a dugó és a konnektor közé kell berakni, így én csak olyat tudok elképzelni, amit rá kell akasztani, mint ezt a farmerzsebeset. De a telefonos pinterest táblámon találhattok más ötleteket is! 

cell-phone-charging-holder_-out-of-a-pocket-of-jeans_1.jpg

Nagyon vidám ez a WC papír gurigából és színes papírokból készített telefon állvány a Seaman Mom oldalról. De hasonlót barkácsolhatunk parafadugókból, üvegből vagy akár irodai clipszekből is (további ötletek a pinterest táblán). 

img_6661_1.jpg

Kevésbé szép, de állítólag nagyon jó megoldás az iPhone kihangosítására az osxdaily eszkábálása. Néhány egyszerű lépéssel igazán könnyen fel lehetne dobni! 

iphone-cup-speakers-lol_1.jpg

Ettől az ötlettől viszont konkrétan padlót fogtam: aki a sorttrature-nél egyszerűbbet tud egy sportolónak, az szóljon! Ha éppen nincs kéznél egy sportszár, akkor egy zoknit kell levágni, és kész is...

socks-diy_1.jpg

És ha már zokni, akkor persze csinálhatunk egyszerű tokot is belőle, vagy egy kis munkával ennyire cukit (forrás: tutsplus)

final-cat-sleeve_1.jpg
 A blogbejegyzést itt befejezem, de látogass el a pinterest táblámra további ötletekért! 

Szólj hozzá

könyv lámpa zokni papír doboz lakberendezés állvány parafadugó farmer flakon anyag varrás gyerekkel gyereknek oktató játék felnőttnek férfiaknak és fiúknak kábel rendszerező csuklópénztárca