2015. okt 15.

Csináld magad csináld magad

írta: zcsilla
Csináld magad csináld magad

Ha szülinap közeledik, akkor leülünk és ötletelünk, hogy milyen ajándékot készítsünk. Néha egyből száguldanak a gondolatok a fejünkben, néha kutakodunk egy kicsit a neten, de a legjobban azt szeretem, amikor a gyerekek találnak ki valami egészen zseniális ötletet, amit még a pinterest bugyraiban sem láttam...

diy_minion03.JPG

Alaphelyzet: a kislányom legjobb barátnőjének 10. szülinapja, aki szeret barkácsolni, és elég sok minden van is otthon ehhez, személyes ajándékot szerettünk volna, és hagyomány, hogy Zorka is készít valamit a megajándékozottnak.

Szoktunk kreatív csomagokat is adni, de egy 10 évesnek nem is olyan könnyű... A kisgyerekes ügyeskedések már bébisek nekik, de még a varrás-hímzés-kötés-horgolás, vagy a komolyabb vegyi anyagokkal való foglalatoskodás annyira nem jöhet szóba. Újra Zorcsi találta meg a megoldást: csináljunk mi magunk kreatív DIY csomagot! Ilyenkor igazán elönt az anyai büszkeség, hogy ennyire kreatív lányom van... és felismerte azt, amit sok profi: ez amolyan kettőt-egy-csapásra dolog, benne van az ő saját munkája, de közben alkotásra ösztönöz mást is.

diy_minion02.JPG

A téma gyorsan megszületett, hiszen minion őrület van, ezért az ajándékok között kellett lennie egy minyonnak is. Az útmutatók és foglalkozások előkészítése során már megtapasztaltam, hogy nem is olyan egyszerű egy ilyet összeállítani... Igencsak át kell gondolni, hogy mi kell hozzá - ha készterméket adunk, akkor készítés közben az ember csak felpattan, és hoz még egy kis ezt vagy azt, de itt mindennek a helyén kell lennie. 

Összeszedtük az alapanyagokat, sablonokat gyártottunk, és hugi elkezdte írni az elkészítés menetét - ez is csak gondolatban tűnik egyszerűnek. A végére egy szép kis csomag állt össze. Mondanom sem kell, hogy nagyon örült neki Anna!

diy_minion01.JPG

Nagyon bíztatok mindenkit, hogy csináljon ilyeneket ajándékba, mert jó móka (és szerintem van oktató-fejlesztő hatása a saját gyerekre is), nagyon személyes és egyedi. 

Szólj hozzá

születésnap rajz papír gyerekkel gyereknek minion saját útmutató (tutorial) férfiaknak és fiúknak