2015. feb 16.

Nem rázzák a dunyhájukat a Julisok

írta: zcsilla
Nem rázzák a dunyhájukat a Julisok

Ahogy elnézem ma nem bolondoznak velünk a Juliannák, és nem teszik ki a dunnájukat, hogy kiszakadjon...

p1600111.JPG

A hangulattakaróm 26 nap után...

Természetesen ez is egy időjósló nap. Az általános megfigyelés az, hogy ettől a naptól kezdve egyre melegebb lesz, meglepő módon mégis gyakran havazott február 16-án, vagyis dunyhájuk megrázva bolondoznak néha a Julisok. A dunna már nem divat, helyette takarókat kerestem, azok legalább kiszakadva havat hozó tollat sem tudnak teremni.

Takaróról mostanában elsőre a hangulat-takaró projekt ugrik be nekem. Lelkes csajok 365 napon keresztül horgolnak vagy kötnek a hangulatuk szerinti színnel, amiből a végén egy szép takaró áll össze. Nem csak az tetszik benne, hogy lesz egy (helyesebben két) gyönyörű horgolt takaróm, hanem az is, hogy ehhez van egy csoportunk, ahol biztatjuk egymást, megmutatjuk egymásnak a munkáinkat - vagyis közösségi projekt. 
Tavaly volt egy közösségi kötős, horgolós, varrós projekt, amiben 50x50 cm kockákból állítottak össze egy hatalmas takarót, akkorát, hogy rekord is lett belőle. A takarót aztán részenként jótékony célra ajánlották fel. 

02takaro_rekord.jpg

forrás: Magyar rekordok

Másodszor a takaróról a patchwork jutott eszembe. Annyi gyönyörű szépség van a neten, hogy nem tudtam választani, de egy érdekes dolgot találtam (még nem teljesen döntöttem el, hogy tetszik vagy sem :) Ha vászonra nyomtatunk ki fotókat, akkor azt is bele lehet dolgozni a quilt kockák közé, így valóban egyedi emlék készülhet. 

02takaro_fotos.jpg

forrás: Eszterkézimunka

A gyerekek imádják a puha polár plédeket, ha még a saját nevük, és kedvenc figurájuk díszíti, akkor biztosan egészen odáig vannak érte:

02takaro_polar.jpg

forrás: Budai Erika

És persze ebben a műfajban is megjelenik az újrahasznosítás. Már többször mutattam olyan takarót, amihez régi mintás pólókat használnak fel. Igencsak szuper ajándék lehet, ha a különböző logós emlékpólókból állítjuk össze: legyen az akár a versenyekre készített emlékpóló, vagy kedvenc együtteseink turnés pólója, vagy gyerekeknek a kedvenc mesefigurái, esetleg az utazásaink során begyűjtött kötelező városreklám.

02takaro_polos.jpg

forrás: patternquilt.com 

Jó ötletnek tartom, ha a magunkkal tudjuk vinni a kedvenc takarónkat, hogy szükség esetén kéznél legyen. Ez elsősorban utazáskor jöhet jól, a szállítás legpraktikusabb formája, ha párnaként is funkcionál. Sok színben készítik azt a takarót, amit egy párnából lehet kihajtogatni: 

02takaro_2in1.jpg

forrás: Decor Factory

A gyerekeimnek vagy egy-egy olyan takarója, amit hátizsákká lehet összehajtogatni. A takaró mellé befér még egy-két apróság, sokszor vittük magunkkal túrázni, piknikezni, osztálybulikra. 

Hasonló elven készíthetünk oldaltáskás pikniktakarót is, így egyben lesz a batyunk, és a plédünk. Részletes, fotós útmutató a linken található: 

02takaro_piknik.jpg

forrás: Brit + Co

Garantált a siker, ha a takarónk egyben egy társasjáték tábla is. Bármilyen játékot rávarázsolhatunk, de a legjobb választás, ha olyat készítünk, amihez a bábukat nem kell magunkkal cipelni, elég, ha begyűjtünk pár kavicsot, kagylót vagy termést. 

02takaro_piknik2.jpg

forrás: Nellie Bellie

Bízzunk benne, hogy minél hamarabb szükségünk lehet ezekre a jó kis piknikplédekre :) 

Szólj hozzá

kert lakberendezés anyag varrás népszokás gyereknek felnőttnek férfiaknak és fiúknak hangulat-takaró