2014. dec 22.

Fények nélkül nincs karácsony...

írta: zcsilla
Fények nélkül nincs karácsony...

Valljuk be, hogy azért is szeretjük a karácsonyt, mert ilyenkor előtörhet belőlük a csicsa-kedvelő énünk. Még akkor is, ha egyébként "normálisak" vagyunk, ilyenkor muszáj mindenfelé díszeket aggatni, és nem utolsó sorban legalább egy fényfüzért felrakni valahová. Manapság a ledes fények legalább nem fogyasztanak sokat, és igen sokáig használhatóak. És nem utolsó szempont, hogy bátran tuningolhatóak. Most erre kerestem pár ötletet. 

img_0896.gif

forrás: Hayseed Homemakin'

Fogjunk egy csomó tüllt vagy bármilyen vékony anyagot, vágjuk fel négyzetekre, és egyszerűen kötözzük rá a lámpasorra. Ha bohókásabb hatást szeretnénk, akkor használjunk színes szalagokat: 

ribbon_garland.jpg

forrás: Whitney Caroline Designs

Talán a másik véglet, amikor abszolút továbbhasznosítunk,  és az általam nem túl kedvelt pet és hasonló palackból próbálunk valami hasznosít alkotni. Ha az idők során gyűjtögettünk színes műanyag flakonokat, akkor nem lesz nehéz dolgunk, hogy ezt a füzért összehozzuk. Egyszerűen fúrjuk ki a flakont, és óvatosan toljuk bele az izzót. Ez inkább talán valami közösségi helyre illik, de a teraszon is jól mutathat.

plastic-bottle-lights.jpg

forrás: care2

Ha nincs színes flakonunk, akkor ne habozzunk, és fessük le őket. Vágjuk félbe a palackokat, vonjuk be a gyerekeket, és alkossunk. Az alsó részbe csak egy kicsi lyukat fúrjunk, és oda húzzuk be az izzót, a felső "csőr"-ben úgy tudjuk rögzíteni az izzót, ha egy kis lyukat vágunk a palackba, és egy madzaggal hozzákötözzük a füzér drótját. 

patio_light_covers.jpg

forrás: Family Crafts

Nagyon látványos eredményt érhetünk el, ha az izzósort egyszerűen belegyömöszöljük egy borosüvegbe. Ha akarjuk, előtte fessük le a flaskát. 

borospalack_lampa.jpg

forrás: Cut Out + Keep

Egy kis papír, egy kis origami, és új köntösbe bújtattuk az égőinket. A linken elkészítési útmutató is van. 

papercube_stringlights.jpg

forrás: Inhabitat

Ha nem hajtogatni szeretnénk, hanem vagdosni, akkor azt is lehet, vagy egyszerűen csak használjuk fel a megmaradt sütialátéteket. 

paper_garland.jpg

forrás: Flickr

 És csavarhatjuk az izzót mindenre, például egy vastag kötél szálai közé: 

rope_lights.jpg

forrás: A Merry Mishap

 Vagy egy ágra: 

branch_light.jpg

forrás: pinterest

És igazán gyönyörű lesz, ha egy esernyővázra tekerjük fel, és úgy rögzítjük a plafonra (ezt korábban már posztoltam, de nagyon ideillik): 

christmas_light.jpg

forrás: Interior Attack

És, hogy a horgolás se maradjon ki. Ehhez led-cső kell, és nagyon vastag fonal. Utána már gyerekjáték az egész :) 

lightcarpet_1.jpg

forrás: Imu Designs

Az egyik legszebbet a végére hagytam, ezt a tükrökkel megsokszorozott fényességet. Ha nagyon drágára szeretnénk, akkor használjunk hozzá mini tükröket, de sokkal egyszerűbb és olcsóbb, ha régi CD-ket szétvágunk, és azt fűzzük fel több sorba. Lógassuk fel egy ágra vagy karnisra, és lazán lógassuk mögé az izzósort. A hatás egészen elképesztő lesz!

mirror_lights.jpg

forrás: Apartment Therapy

Igazi nagy kedvencem lett ez a nemezbe öltöztetett izzósor, és olyan szerencsés vagyok, hogy van is egy ilyenünk :) 

poma_lamps.jpg

forrás: Poma Lamps & Design

Ezt viszont "némileg" túlzásnak tartom :)

light_pullover.jpg

forrás: www.popsugar.com

Szólj hozzá

fa karácsony lámpa papír fém lakberendezés szalag flakon anyag gyerekkel horgolás CD