2014. nov 17.

Adventi naptár ötletek 3. - visszaszámolós

írta: zcsilla
Adventi naptár ötletek 3. - visszaszámolós

Ha az ünnepi várakozást szeretnénk fokozni, és nem szeretnénk egy végeláthatatlan ajándéközönné változtatni az adventi időszakot, akkor zsebes helyett a visszaszámlálós változatot javaslom. Felnőtteknek is ajánlott! Előnyük az is, hogy viszonylag gyorsan elkészülnek. Itt már igazán szárnyalhat a továbbhasznosító fantázia is. 

adv19.jpg

Az első képen az Organized31 oldalán látható naptárhoz kell egy régi LP (helyettesíthető egy vastag kartonnal), 24 csipesz, és némi papír. A csipeszeket fessük le, a papírokat ragasszuk fel a lemezre, vágjuk ki a számokat, a csipeszeket ragasszuk fel. A számos tárcsák mögé egy-egy szép idézet vagy kedves szöveg is elhelyezhető.

 adv20.jpg

forrás: Michelle made me

Nagyon tetszik ez az adventi óra, ami szintén egyszerű alapanyagokból készíthető: kell hozzá hullámkarton, mindenféle mintás papír és festék. A gyerekek készíthetnek papírból egyszerű, kivágható hópihéket, amivel a papírhengerek (WC papírguriga?) teteje díszíthető. Én azt csinálnám, hogy a tető sima felére írnám a számokat, és a már letelt napokat megfordítanám, hogy a hópehely látszódjon. A hengerbe lehet valami apróságot is rakni, de egy szöveg is bőven elég. 

 adv21.jpg

forrás: Olive bites studio

Huh, ez nagyon tetszik... Kell hozzá egy fém vállfa, amiből egy fenyőfa mintát hajlítunk. Húzzunk rá sima gyöngyöket, számokat, vagy egy szöveget (szükség esetén színes gyöngyökkel egészíthetjük ki 24 betűvé) - ha nincs betűs gyöngyünk, akkor használhatunk fagolyókat, és arra írjuk fel a betűket. Készítsünk neki egy szép tartót egy fa kockából, de lehet akár egy fatörzs-szelet is. és indulhat a visszaszámlálás...

 adv22.jpg

forrás: the thinking closet

Ezt az ötletet is most láttam először: szöveg helyett fotók az együtt töltött napokról. Lehet nagyon profim csinálni (mint a linken), amikor mindenféle különleges papírokat kell felhasználni hozzá, meg template-eket (hogy polaroid képnek tűnjenek), vagy egyszerűen csak a fotókra színes háttereket ragasztunk. Akaszthatjuk őket egy keretben kifeszített drótra, vagy csak egy madzagra. 

 adv23.jpg

forrás: Chippy Paint Designs

Egy tábla, szépen megírt szöveg, és indulhat a visszaszámlálás. A képen egy fatábla alap van, de nyugodtan készíthetjük kartonból is, ahogy a számos kártyákat is. Szövegszerkesztővel tudunk szerkeszteni feliratot, pik-pakk kész is van :) 

A sorozat korábbi bejegyzései: 

  1. Adventi naptárak egészen kicsiknek 
  2. Mi kerüljön a zsebekbe? 
Szólj hozzá

fa karácsony advent papír fém gyöngy kupak képkeret gyerekkel gyereknek felnőttnek férfiaknak és fiúknak