2014. nov 13.

Szilvia névnapra - életfa drótból, ostábla koronggal

írta: zcsilla
Szilvia névnapra - életfa drótból, ostábla koronggal

Az erdőből való Szilviáknak egyértelműen valamilyen fával kapcsolatos dolgot kell ajándékozni. Ez a csodálatos életfa eszményi meglepetés lehet nekik. 

1113szilvia.jpg

  • November 13.: Szilvia
  • Jelentése: erdei, erdőből való
  • Forrás: első kép, leírás: cut out and keep
  • Felhasznált anyagok: drót (lehet újrahasznosított, és akár nemesfém is), fém karika, egy kerek tárgy (a képen ostábla korong, de lehet akár fa is), és szükség esetén gyöngy pl. féldrágakő, fogó

Én a gyöngyöt biztos elhagynám belőle, mert az ékszer ereje számomra a csodálatos tekert drótban rejlik. Ugyancsak megfogott a barna, letisztult backgammon korong egyszerűsége, amit esetleg egy fa szelettel tudnék helyettesíteni. Erről nem találtam leírást, de ugyanúgy készül, mint a gyöngyös változat: kezdjük el a drótokat feltekergetni a gyűrűre, csavarjuk, tekerjük a szálakat ízlésünk szerint. Amikor kialakítottuk a gyökereket, az összes szálat tekerjük egybe, majd újra ágaztassuk szét, hogy kialakuljon a lombkorona.

1113szilvia01.jpg

Ha gyöngyöket szeretnénk ráfűzni, akkor ezt egy-egy szálra tegyük közvetlenül azelőtt, hogy a gyűrűre újra rácsavarnánk. Tegyük bele hátulról a korongot, és néhány szállal rögzítsük - ne felejtsünk el helyet hagyni a drótoknak a gyűrűn. 

Boldog névnapot!

Szólj hozzá

fa ékszer fém névnap kristály felnőttnek