2014. okt 01.

Petra névnapra - kő, papír... nyaklánc

írta: zcsilla
Petra névnapra - kő, papír... nyaklánc

Petra ugyanúgy kősziklát jelent, mint Péter, így igazán könnyű dolgunk van az ajándékkal számukra. Rengeteg szebbnél-szebb nyaklánc készíthető kőből, például a karácsonyfadísznek készített csipkövemet is meg lehet csinálni nyakláncnak is. Mások elkészítéséhez szükség van a kavics kifúrására, mi nekem nem tűnik túl egyszerű feladatnak. Ez a kő-nyaklánc ennél sokkal egyszerűbben készül, ezért választottam ezt. 

1002petra.jpg

  • Október 2.: Petra
  • Jelentése: kőszikla
  • Forrás: Family Fun Magazine
  • Felhasznált anyagok: kavics, papír, bőr szalag, fém karika, ragasztó, lakk

Az elkészítése szerintem nagyon sok plusz "poént" rejt: olyan szöveget kell választani, ami a megajándékozott személyiségéhez, az alkalomhoz illik. Ez lehet egy általunk kinyomtatott szövegrészlet vagy egy régi újság, könyv lapja is.

A szöveget vágjuk akkorára, hogy a kő oldalát is beborítsa. Dekupázs-lakkal (ami szerintem tulajdonképpen vizesbázisú parkettalakk) szépen ragasszuk fel. Hagyjunk időt a teljes száradásra!

A bőr szalagból vágjunk egy akkora darabot, ami körbe éri a kavicsot, fűzzük rá a karikát, és ragasszuk fel a kpre - ehhez valami erős ragasztó kell (pl. pálmatex vagy modern mindentragasztó csoda). Ezt is hagyjuk megszáradni, majd fűzzük át rajta a bőrt, és kész is vagyunk :)

Boldog névnapot!

Szólj hozzá

ékszer névnap gyerekkel gyereknek felnőttnek