2014. sze 30.

Pénztárca tervező: válassz a nyakkendőkből!

írta: zcsilla
Pénztárca tervező: válassz a nyakkendőkből!

Szeretnél egy pénztárcát nyakkendőből? Itt a lehetőség, hogy kiválaszd a neked tetsző nyakkendő-párost hozzá! Van valami egyedi elképzelésed? Írd meg nekem, hátha még lapul itthon hozzá alapanyag. 

P1570863.JPG

A poszt írásának pillanatában 47 darab nyakkendőm van itthon, de nem mindent fogom feltölteni. Minden pénztárcához minimum két nyakkendőre van szükség (ha a bélést is abból készítem, akkor háromra). Számomra fontos, hogy a felhasznált két anyag egymással harmonizáljon, így ide olyan párosokat fogok felrakni, amelyeket sikerült összepasszítanom. 

Ha szeretnéd valamelyik párost, írj egy e-mailt a csillaz@gmail.com címre. Az elkészítési idő kb. egy hét, hiszen adott esetben még kiegészítőket is be kell hozzá szereznem: a varráshoz cérnát, cipzárt. 

Természetesen a formát is megválaszthatod, alapesetben az általam már megtervezett szabásminták alapján tudok dolgozni, de ha szeretnéd, akkor készítek egyedi szabásmintát is számodra. Eddig ilyen pénztárcákat alkottam: 

bP1570861.JPG

A fotók még a mosás előtt készültek, ha esetleg foltot vagy egyéb koszt fedezel fel rajtuk, ne aggódj, ezek már nincsenek benne. Sajnos egyáltalán nem adják vissza fotók, hogy milyen szép felületük van.
Ééééés jöjjenek a párosok: 

1. Y2K

A sárga egy Next nyakkendő, a 2000-es valószínűleg a nevezetes dátumra készült. Mindkettő 100% poliészter. 

P1570864.JPG

 

2. Mickey egér

Mickey Disney gyártmány, a címkéjén is az ismert sziluett van, így ezt szerintem rá fogom varrni a tárcára. A másik egy Roland nyakkendő. Mindkettő 100% poliészter.

P1570868.JPG

 

3. Piacozó kutya

Teljesen elképesztő a jobb oldali nyakkendő. Egy piacot láthatunk, ahol egy lila kutya van bevásárlókosárral, egy tyúkanyó a kofa, miközben egy malac kosárral vásárol. A márkája Alias Q. Még azon is gondolkodom, hogy ebből nem is pénztárcát kellene csinálni, hanem valamit, amihez minél több minta látszik. Egyiken sincs összetétel, ezért inkább poliészterre tippelek. 

P1570870.JPG

 

4. Lila elegancia

Visszafogott minta és gyönyörű színvilág. A jobb oldali nagyon fényes, a bal pedig matt. A kék alapú Cedarwood State és 100% selyem, a másik Thomas Nash, ez viszont poliészter. 

P1570873.JPG

 

5. Golf mindenekfelett

Néha érdekes, hogy rátalálok egy-egy párra, és utólag derül ki, hogy sok minden szerint is stimmelnek. Kiderült, hogy mindkét nyakkendő francia. A golfos érdekes módon egy konyhai berendezéseket gyártó cégé (Alsace-Carreaux), míg a másik a Leonardo Paris cég terméke. Az utóbbi 100% selyem, a golfozóst nem tudom.

P1570875.JPG

 

6. Hidegség

A hideg kéket egy kicsit megtöri a lila minta, de ettől még technokratáknak is megfelelő ez az acélos összeállítás. Érdekesség, hogy a kockás anyagában van egy minimális (4%) pamut is.

P1570877.JPG

 

7.  Koreai kék-sárga selyem

Klasszikus kék-sárga összeállítás, mindkettő 100% selyem. A jobb oldali a Korean Air nyakkendője. 

P1570879.JPG

 

8. Kékhez bézst

Finom, megnyugtató színösszeállítás. A kék alapú elvileg Hugo Boss (selyem) , a másik Westminster (poliészter). 

P1570880.JPG

 

9. A szürke feloldása

A csíkoson egy Giorgio Armani címke van, a színek s az anyag eleganciája miatt el is hiszem, hogy az :) 100% selyem, kézzel varrott. Nagyon szépen illik hozzá a kis pöttyös. 

P1570881.JPG

 

10. Sárkányos

Amikor megláttam a sárkány mintát, tudtam, hogy kell nekem! Aztán egy jó ideig pihent, mert nem találtam hozzá illő párt. Ez az élénk piros (Baldini&Mauri, 100% selyem) színvilág szerintem nagyon jól illik hozzá. 

P1570884.JPG

 

11. Tobzódás

Első ránézésre talán túl sok ez a két nyakkendő együtt. De annyira szépen visszaadják egymás színeit, hogy mégis összepárosítottam. A körös egy retro osztrák nyakkendő (poliészter), a másik német.

P1570886.JPG

 

12. Ez is elegáns barna-kék

Nagyon szép ez a kettős, finom és elegáns. A valóságban világosabb, mint a képen. 

P1570889.JPG

 

13. Kör és csík

Ha a 11.-t mégis túl vadnak találod, egy hagyományosabb párosítást is tudok mutatni: 

P1570898.JPG

 

Szólj hozzá

pénztárca nyakkendő varrás saját termék felnőttnek férfiaknak és fiúknak