2014. sze 27.

Liebster Award vándordíjat kapott a blogom

írta: zcsilla
Liebster Award vándordíjat kapott a blogom

Ez egy díj, amit bloggerek adnak tovább egymásnak, olyanoknak, akiknek munkáját, blogját elismerésre érdemesnek találják. Számomra nagy megtiszteltetés, hogy olyantól kaptam, aki önmaga is alkot, így az elismerés - gondolom - nem elsősorban a személyemnek, hanem az alkotásimnak szól. 

Köszönöm Krisztának a http://lisztina.blogspot.hu/ alkotójának a díjat!

liebster_award.jpg

A vándordíjjal járó kedves kötelesség, hogy a feltett kérdésekre is válaszolni kell. Hát jöjjön ez is :) 

1) Hogy van időd a gyerekek, a háztartás, a munka mellett alkotni is, blogolni is?

Évek óta nincs munkahelyem. Korábban a margitszigeti víztoronyban működő Kilátó Galériát vezettem, a tulajdonos főváros a szabadtéri színpadhoz sorolta, az engem foglalkoztató alapítványt egészen egyszerűen kirakták 25 év után a toronyból. Azóta projektekben vettem részt, de sajnos ebben az évben ilyen sem adódott. Így főállásban anya vagyok, ami nagyszerű lehetőség, egyáltalán nem bánom. gyerekkoromtól kezdve alkotok, így jónak tűnt az ötlet, hogy szépen lassan bevezetve, talán egyszer majd ebből fogok megélni. A gyerekek sulisok, így a délelőttök csak az enyémek és az alkotásé. 

2) Hogy, és körülbelül mikor kezdődött nálad a környezetedre való tudatos odafigyelés, a környezetvédelem és az újrahasznosítás?

A tudatosság nélküli nagyon régen. Amikor kertes házba költöztünk (79-ben), apukám az akkor elterjedő biogazdálkodással kezdett foglalkozni a kertünkben, komposztáltunk is. A munkahelyeim mindegyike valahogy kapcsolódott a környezetvédelemhez is. De tudatosan csak a fiam születése (11 éve) körüli időszakban erősítettem rá erre a témára. Az újrahasznosítás kezdetben nem volt teljesen tudatos, de azt vettem észre, hogy sokkal szívesebben alkotok "okos ötletekből", mint új alapanyagokból. Most pedig már teljesen elképzelhetetlen más alapú alkotás számomra, mint ami a környezet védelmével is összefügg. 

3) Honnan szerzed az alapanyagokat? (Nem hiszem, hogy a párod ennyi nyakkendőt elhordott )

Nem a páromtól, ő nem egy nyakkendő-hordó típus :) Szerencsére a turkálók kimeríthetetlen tárházai a jó alapanyag beszerzésének, és most éppen a vateráról várok egy nagyobb adagot. A nyakkendő továbbhasznosítást még csak most kezdtem, így egyelőre rengeteg alapanyagom van. 

4) Melyik ötletedre vagy alkotásodra vagy a legbüszkébb?

Most a nyakkendő-pénztárcák foglalkoztatnak a legjobban. Azért szeretem őket annyira, mert egy kicsit visszatértem általuk a fiatal énemhez. Az eredeti szakmám bőripari fejlesztőmérnök, vagyis bőrdíszműves termékeket, cipőt kellene terveznem. Amikor végeztem, gyakorlatilag megszűnt a bőripar Magyarországon, így egy teljesen más irányba indultam el, eltávolodtam ettől a területtől, és most jó visszatalálni ide :) Próbálok csak olyan dolgokat csinálni, amit rajtam kívül még senki nem készít - vagy legalább is nem itthon -, a nyakkendő újrahasznosítás teljesen megfelel ennek. 

5) Esetleg van olyan megvalósításra váró ötleted melyet most is szívesen megosztanál velünk?

Mindig rengeteg ötlet van a fejemben, csak az időm kevés hozzájuk. Már jó ideje foglalkoztat a bicajgumi újrahasznosítása is - bár elég sokan foglalkozna már ezzel. Szerintem valahogy össze fogom társítani a nyakkendőt és a gumibelsőt...

 Köszönöm!

Szólj hozzá

saját termék liebster díj