2014. sze 16.

Edit névnapra - minibirtok ötletek

írta: zcsilla
Edit névnapra - minibirtok ötletek

Az ültessünk mindenbe! szlogen jegyében kivételesen nem egy ötletet mutatok be, hanem használható továbbhasznosított "cserép" variációkkal köszöntöm az Editeket. Boldog névnapot!

0916edit.jpg

  • Szeptember 16.: Edit
  • Jelentése: birtok, vagyon
  • Forrás: The microgardener (szűrő), intimate weddings (csésze), paperblog (kanna)
  • Felhasznált anyagok: egy régi szűrő, teáskanna, teáscsésze, föld, növények

Ha szerencsénk van pont nem dobtuk ki a nagyi ütött-kopott, lepattogzott szűrőjét, kicsit csorba teáskannáját, a készletből egyedül megmaradt csészéjét, hanem eltettük a "jó lesz még valamire" sarokba... 

Mindegyik néhány perc alatt kész van, de annál meglepőbb és egyedibb meglepetést okoz. Ezzel a módszerrel a legapróbb virág vagy fűszernövény is átvarázsolható.

Az első ötletben az tetszik, hogy a szűrő lyukai nem csak dekorációként szolgálnak, hanem valós funkciójuk van. A fülénél fogva akasztós kaspó is lehet, vagy csak egyszerűen egy asztalra állítható. Persze lehet ezt is cifrázni: festhetjük színesre, vagy pingálhatunk rá mintát. 

0916editb.jpg

A csészés verzió nagyon látványos, de ne felejtsük el, hogy ez nem túl mély, és az alján pangó víz gondot okozhat, így fokozottan figyeljünk a locsolásnál. 

0916editc.jpeg

A teáskanna talán a legkevésbé eredeti ötlet, mert virágboltban is kapható belőle direkt kaspónak való változat. Bár én még soha nem láttam ilyet....

Szólj hozzá

virág névnap kert gyerekkel gyereknek felnőttnek