2014. sze 09.

Hunor névnapra - uszadékfa festett szarvas

írta: zcsilla
Hunor névnapra - uszadékfa festett szarvas

Hunorról csakis a csodaszarvas jut eszembe. Ez a tündéri szarvas dísznek, és karácsonyi dekorációnak is tökéletesen megfelel. 

0910hunor.jpg

  • Szeptember 10.: Hunor
  • Jelentése: a hun nép nevéből származik
  • Forrás: The Nest Way
  • Felhasznált anyagok: kissé korhadt fadarabok, ragasztó, festék, két (három?) szög, mini drót darab

    Amikor megláttam ezt a vicces szarvast, tudtam, hogy még be fogom mutatni valamikor :) És most végre eljött az ő ideje.... Elkészítése nem lehet túl bonyolult, és még csak sok szerszám sem kell hozzá. 

Kell egy alkalmas, már kissé puha faág - természetesen a természetben talált. Folyóparton vagy egy erdőben járkálva megszámlálhatatlan alapanyagot tudunk beszerezni. Annak idején minden kirándulásról úgy jöttünk haza, hogy 10-15 ágat is cipeltünk, mert pont azokat feltétlenül haza kellett hozni... Most már tudom, hogy mire lehet használni :) 

Vágjunk vékonyabb, de erős ágakból négy lábat, és két agancsot és egyszerűen csak szúrjuk bele a fába. A biztonságos rögzítés érdekében ragasszuk is be őket. Füleknek egy pici ágdarabot vágjunk ketté, és ragasszuk fel. Fessük le valami igazán élénk színre. A farka egy pici drótból készül, talán egy szögre rátekerve vagy csak simán beleszúrva a fába. A szemei is szögekből vannak. 

Boldog névnapot!

Szólj hozzá

fa karácsony névnap gyerekkel felnőttnek férfiaknak és fiúknak