2014. aug 11.

Zsuzsanna névnapra - lótusz műanyag kanálból és lótuszlevél medence melegítő

írta: zcsilla
Zsuzsanna névnapra - lótusz műanyag kanálból és lótuszlevél medence melegítő

Alapvetően nem vagyok oda a műanyag dolgokért, főleg, ha funkció nélküliek, de ez a lótuszlevél medence melegítő egészen hasznosnak tűnik, és ehhez nagyon szép kiegészítő lehet ez a kanalakból felépített vízililiom virág. 

0811zsuzsa.jpg

  • Augusztus 11.: Zsuzsanna
  • Jelentése: lótusz, liliom
  • Forrás: virág: coolcreativity.com, levelek: makezine.com
  • felhasznált anyagok: virág: műanyag kanál, ragasztó, sárga palack vagy tojástartó; levél: hullahopp karika, tófólia

Az úszómedence nem biztos, hogy teljesen környezetbarát dolog, irgalmatlan mennyiségű vizet nyel el, a tisztító  és hasonló kellékekről nem is beszélve. De van egy csomó kertben, és kész. Persze ez a módszer szerintem kisebb pancsolókhoz is ideális, ami kisgyerekek mellett, ebben a melegben már szinte kikerülhetetlen. tehát, ha már van, akkor legalább egy dolgot, a fűtését meg tudjuk oldani környezetbarátabb módon. 

0811zsuzsa2.jpg

A forrásnál megjelölt linken igencsak részletes leírást találhatunk, a levelek elkészítésére. Kell hozzá egy hulla-hopp karika, és egy vastag polietilén fólia, szerintem praktikusan tófólia. Nincs más dolgunk, mint a fóliát a karikára erősíteni. Persze ez nem ilyen egyszerű, valamiféle hegesztőt használtak hozzá. Én azért megpróbálnám valamilyen vízálló ragasztóval felerősíteni vagy valahogy ráolvasztani a fóliát. Fontos, hogy kifeszüljön a plasztik anyag. Nincs más dolgunk,mint körbevágni, és beletenni a medencébe. 

A leírás szerint kb. a medence felét kell befedni ezzel a módszerrel, és a liliom levelek akár fürdés közben is benne maradhatnak. Ha még dekoratívabbá akarjuk tenni, akkor készítsünk néhány lótuszt hozzá kanálból. Használhatunk fehér vagy akár színes kanalakat is. 

Vágjuk le a kanalak szárát egy erős ollóval, és kezdjük el őket összeragasztani annak megfelelően, hogy mennyire nyitott virágot szeretnénk. A közepébe tegyünk valami sárgát, hogy még élethűbb legyen. Egy-egy levél tetejére tegyünk egy műanyag virágot. ha éppen nincs medencénk, és nem ilyen levélhez készítjük őket, akkor zöld műanyag flakonból, kartonból vagy éppen horgolva csinálhatunk hozzá leveleket. 

Boldog névnapot!

Szólj hozzá

virág névnap kert étkészlet felnőttnek