2014. aug 11.

Klára névnapra - csillagos égbolt alumínium tálcából és befőttesüvegből

írta: zcsilla
Klára névnapra - csillagos égbolt alumínium tálcából és befőttesüvegből

Egészen csodálatos ez az ötlet. Néhány perc alatt elkészíthető otthon található alapanyagokból, és egészen biztos, hogy mindenkit elvarázsol!

0812klara.jpg

  • Augusztus 12.: Klára
  • Jelentése: világos, fényes, ragyogó, híres
  • Forrás: Design Mom
  • Felhasznált anyagok: befőttesüveg, alumínium tálca, kapcsolható led lámpa, olló, lyukasztó

A tálcából vágjunk ki egy akkora téglalapot, amit feltekerve pont belefér az üvegbe. Vigyázzunk, mert az alumínium lemez csúnya sebeket tud okozni! Ezért csak korlátozottam ajánlom gyerekkel közös alkotáshoz. Lyukasszuk ki össze-vissza, és nagyjából rajzoljuk bele a legismertebb jegyeket. Persze azt is lehet, hogy egészen pontosan másoljuk át az éjszakai égboltot. Érdemes a csillagképeknek vastagabb lyukakat csinálni, a többi "csak úgy" csillagnak pedig vékonyabbakat. A csillagképeket össze is köthetjük ezüst vagy fekete filccel. Hajtogassuk fel az alumínium lemezt, és két kis fül bevágásával rögzítsük. Tegyük bele az üvegbe, és tegyük bele a felkapcsolt lámpát. Gyönyörködjünk! 

Az alumínium széleit érdemes valahogy tökéletesen elegyengetni. ollóval mindenképpen vágjuk le a kiálló "tüskéket", és szerintem egy kicsit meg is lehet reszelni. Mivel sűrűn kell belenyúlkálni , hogy a lámpát fel-le kapcsoljuk, én a felső szélére ragasztanék valamit, hogy biztosan elkerüljük a sérülést: egy csík szigetelőszalagot vagy egy anyag/filc darabot. 

Boldog névnapot!

 

Szólj hozzá

lámpa üveg fém névnap gyereknek oktató játék felnőttnek férfiaknak és fiúknak