2014. aug 05.

Krisztina névnapra - keresztszemes terítőből üdvözlőkártya

írta: zcsilla
Krisztina névnapra - keresztszemes terítőből üdvözlőkártya

Szinte mindenkinél van otthon egy-egy szép, de már asztalra nem használható keresztöltéses terítő. Gyönyörű továbbhasznosítási módja ezeknek egy ilyen üdvözlőlap elkészítése. Csak egy jókívánság, egy szép idézet kell bele, és kész is a tökéletes névnapi ajándék. 

0805kriszta.jpg

  • Augusztus 5.: Krisztina
  • Jelentése: Krisztustól való, keresztény
  • Forrás: Piccadilly Post
  • Felhasznált anyagok. keresztszemes terítő darab, papírok, anyagok, gombok, szalag

Mindig nehéz helyzetben vagyok, ha egy név jelentése ennyire egyértelműen vallási. Úgy gondolom, hogy most is sikerült megtalálnom az ideális megoldást arra, hogy az eredeti jelentést továbbgondolva egy olyan tárgyat mutassak be, ami bárkinek ajándékozható. Ha úgy akarjuk, a keresztény szimbolika is megjelenik ebben a kis kártyában, a kereszt duplán is hangsúlyos - a minta és a technika is tartalmazza. 

Bármennyire egyszerűnek tűnik, nagyon nehéz ennyire tökéletes összhangot teremteni a felhasznált anyagok és színek között. Nagyon fontos, hogy körültekintően válasszuk meg az alapanyagokat, hogy pontosan a megfelelő helyre helyezzük a kiegészítőket. Lehet, hogy el kell hagyni valamit, amit eredetileg szerettünk volna felhasználni, vagy még fel kell kutatni valamit, mert még pont az hiányzott. 

Például ehhez a kompozícióhoz egyáltalán nem illenek az élénk színek, ezért tealevél színezékkel egy kicsit megfestették az anyagot és a hímzést, hogy pasztellesebb színeket kapjanak. Vagy így került felülre az eredeti világos színű papír helyett egy régi bankszámla másolata. 

Boldog névnapot!

Szólj hozzá

gomb papír névnap szalag hímzés scrapbook anyag üzenő felnőttnek