2014. júl 27.

Olga névnapra - emlékdoboz (shadow box)

írta: zcsilla
Olga névnapra - emlékdoboz (shadow box)

Valahogy egyáltalán nem gondoltam, hogy az Olga és a Helga név rokonságban van... Pedig logikusnak tűnik :) Helga szentet, megszenteltet jelent, Olga pedig az orosz változata. Most egy olyan projektet hoztam, ami millióféle változatban elkészíthető, a névnapra való tekintettel egy moszkvai emlék változatot mutatok be, fő motívumként a Vaszilij Blazsennij (Boldog Vazul) székesegyház gyönyörű hagymakupolájával. 

0727olga.jpg

  • Július 27.: Olga
  • Jelentése: szent, megszentelt
  • Forrás: Green Crafting
  • Felhasznált anyagok: szív alakú csokisdoboz, térképek, scrapbook papírok és apróságok (virágok, lepkék, rózsák), fénykép, feliratok, tárgyak (ebben az esetben egy népművészeti baba), ragasztó

Ez a változat szerintem tökéletes: magában hordozza az orosz hagyományokat, a színeket, díszítményeket. Természetesen lehet ennél visszafogottabb színvilágban és díszítettségben is.

Minden kreatívnál biztosan van otthon egy-két eltett szív alakú csokis doboz, most jött el az ideje, hogy "jó legyen valamire" :) 

  1. Vonjuk be a dobozt régi térképrészlettel, vagy nyomtassunk ki a netről térképet, és használjuk azt. 
  2. Keressünk egy alkalmas képet, ami fő motívumként fog szolgálni, készítsünk hozzá egy szép keretet papírból. Ehhez használhatunk egy másik térképet is. 
  3. Keressünk színben, formában hozzáillő apró kiegészítőket: lehetnek virágok, szívek. Természetesen ezeket el is készíthetjük magunk. Vagy elképesztő mennyiségű letölthető szépséget is találunk ha rákeresünk pl. a "scrapbook freebies" vagy "add on" szóra. ne sajnáljuk a szalagokat, akár flittereket, csillámos körömlakkot, a kivágott színes formákat!
  4. Nagyon szépen mutat egy kis zászlósor betűkkel (egy spárgára pár perc alatt elkészíthető), mondjuk én biztos, hogy inkább cirill betűt használtam volna. Ugyancsak szép a lapra kinyomtatott kis szöveg.
  5. Az egészet nagyon feldobja, ha valami 3D-t is teszünk bele. Az alkotó egy szuvenír-babát választott erre a célra. De ilyet akár mi is készíthetünk egy vászon és mintás anyag segítségével. 
  6. Fontos, hogy tökéletes összhangban legyen minden, így a rengeteg apróság tökéletes egésszé áll össze.

Boldog névnapot!

Szólj hozzá

papír doboz névnap scrapbook anyag felnőttnek férfiaknak és fiúknak