2014. júl 26.

Anna és Anikó névnapra - horgolt gombos nyaklánc vagy karkötő

írta: zcsilla
Anna és Anikó névnapra - horgolt gombos nyaklánc vagy karkötő

Nevük igazán sok lehetőséget rejt magában, hiszen bájt, kellemességet, kecsességet jelent. Az első ötletem a "charm bracelet" volt, vagyis egy olyan karkötő, amiről mindenféle apróságok lógnak le (magyarul talán szerencse karkötőnek hívják). Csakhogy az általam ismert Annák és Anikók nem szeretik az ennyire csicsás dolgokat... Így jutott eszembe ez a hihetetlenül egyszerű, mégis különleges, és sokrétűen használható ékszer, ami már pontosan megegyezik az elképzeléseimmel. 

0726anna_aniko.jpg

  • Július 26.: Anikó, Anna
  • Jelentése: kellem, kecsesség, báj
  • Forrás: I'm Topsy Turvy
  • Felhasznált anyagok: vékony horgolócérna, horgolótű, gombok

Kell hozzá egy csomó színben harmonizáló gomb. A méretük, anyaguk, színük  lehet különböző, minél több színt használunk, annál univerzálisabb, és annál több mindenhez hordható. Az egyetlen nehézség, hogy nagyon vékony fejű horgolótű kell hozzá. 

Különösen tetszik benne, hogy többfunkciós, éppen mihez van kedvünk - hordhatjuk karkötőnek, hosszú nyakláncnak, vagy egészen rövidnek is. Érdemes minél hosszabbat csinálni belőle, legalább egy métereset. Az a legjobb benne, hogy még csak túl nagy horgolni-tudásra sincs hozzá szükség, akár gyerek is el tudja készíteni! Ha kicsit szeretnénk még díszesebbre csinálni, akkor horgoljunk bele színben hozzáillő gyöngyöket is. 

A fenti linken ezúttal is pontos, képes útmutató található.

  1. Hurkoljunk 10 láncöltést. 
  2. Horgoljuk bele a gombot: lehet csak az egyik lyukát, ekkor jobban eláll a láncsortól, vagy mindkettőt, ekkor szépen belesimul. 
  3. Hurkoljunk újra 10 szemet, megint jöhet egy gomb, és így tovább!
  4. Amikor elértük a kívánt hosszt, akkor kössük össze a szálak végeit, és dolgozzuk el. Kész is van :)

Boldog névnapot!

Szólj hozzá

gomb ékszer névnap gyöngy gyerekkel gyereknek horgolás felnőttnek