2014. júl 20.

Illés névnapra - szavak alumínium továbbhasznosítással

írta: zcsilla
Illés névnapra - szavak alumínium továbbhasznosítással

A fiú névnapok mindig egy kicsit több fejtörést okoznak, különösen akkor, ha a jelentésüket abszolút nem lehet elvontan szemlélni. Illés egy kis fejtörést jelentett nekem, de aztán beugrott ez az ötlet: 

0720illes_1.jpg

  • Július 20.: Illés
  • Jelentése: Jahve az én Istenem
  • Forrás: platesigns.com
  • Felhasznált anyagok: rendszámtábla vagy alumínium doboz, falap, szög

A szavak kimondva és leírva is nagy jelentőségűek. Tetszik, amikor lakberendezési eszköznek alkalmazzák a számunkra kedves, pozitív szavakat. Több ilyen ötletet már bemutattam (Leonóra és Fülöp). Most egy teljesen más anyag továbbhasznosításával szeretnék boldog névnapot kívánni.
Könnyű a dolgunk, ha van egy csomó felesleges amerikai rendszámtáblánk. Ebben az esetben csak fel kell szabdalni betűkre, a megfelelőket ki kell választani, és egy szép falapra fel kell szögelni. Ha a fa másik oldalára egy kampót is teszünk, akkor akasztható lesz a kész kép. A képen a "faith" (hit) szót rakták ki.

Magyarországon egy kicsit nehezebb ezt megvalósítani, de azért hoztam ezt az ötletet, mert egy alternatív megoldást is tudok ajánlani: alumínium üdítős/sörös dobozt szabdaljunk fel betűkre, és ebből tegyük ki a megfelelő szót. Valahogy így: 

0720illes2.jpg

forrás: espritcabane.com

Ezeket a betűket ugyanúgy vághatjuk szép, egyenletes nagyságúra, mint a rendszámtáblánál láttuk, de így mindenképpen kisebb méretű feliratot kapunk. A betűk ragaszthatóak is, nem csak szögelhetőek. 

Boldog névnapot!

Szólj hozzá

fém névnap felnőttnek férfiaknak és fiúknak