2014. jún 20.

Emlék-befőtt horgolt kupakkal

írta: zcsilla
Emlék-befőtt horgolt kupakkal

Év végére, a lányom tanárának búcsúajándéknak készült ez az emlék-befőtt. Jó érzés volt elkészíteni is, hiszen újra átgondoltuk az elmúlt két év eseményeit, és együtt találtuk ki, hogy mik kerüljenek a befőttesüvegbe. A tetejére egy horgolt kupakot csináltam, a lányom kívánsága szerint. 

P1530583.JPGJövőre - reményeink szerint - egy másik iskolában kezdi meg lányom a tanévet. A tanítónénijétől szerettünk volna valami különlegessel elbúcsúzni. Összeszedtük a fontosabb eseményeket, azokat, amikre Zorka szívesen emlékezett. Emiatt elsősorban a kirándulások, közös élmények jöttek elő, na és persze a tánc...

P1530578.JPG

Ezekből változatos, kreatív emlékeket készített Zorcsi: a Margitszigeten szedett kőből lett egy emlék-kavics, gyurmából gyúrt egy fagyit a közös fagyizások emlékére, a vadasparki kirándulásról készített egy bölény rajzot "bölényszőrrel", az alma az egyik technika óra alapján készült, került bele fotó is, az egyik "komoly", a másik vicces. Mivel az osztályfőnöke tartja a ritmikus sportgimnasztika órákat is, így erre emlékezve csináltunk egy mozgatható pom-pom táncos babát. Ezeket mind belegyömöszöltük egy befőttes üvegbe, és a kupakra pedig hímeztem egy díszt a lekvár-sapkákhoz hasonlót. 

Ezzel a módszerrel bármilyen eseményről készíthető egy-egy befőtt: legyen az egy baba első emlékei, nyaralás vagy éppen évforduló. (Ha szeretnétek hozzá kupakot, keressetek bátran, bármilyen ötletet megvalósítok!). 

Szólj hozzá

esküvő üveg kupak gyerekkel horgolás saját termék felnőttnek saját útmutató (tutorial) férfiaknak és fiúknak