2014. máj 27.

Hella névnapra - lámpa régi dobozból

írta: zcsilla
Hella névnapra - lámpa régi dobozból

Lámpát bármiből lehet készíteni. De tényleg, láttam már teáskannából, gyümölcskosárból, földgömbből, gyerekjátékból, kancsóból, teáscsészéből, fényképezőgépből... Én is tettem már fel olyat, ami könyvből van. Nem lehet betelni velük, annyira sok ötlet hozható ki belőle. Sokszor elteszünk egy-egy szép mintájú régi dobozt, még akkor is, ha egy kicsit már ütött-kopott. Most eljött az idő, ezek továbbhasznosítására!

0527hella.JPG

  • Május 27.: Hella
  • Jelentése: fényesség
  • Forrás: Lilliedale
  • Felhasznált anyagok: lámpatest, egy régi doboz, festék, ragasztó

Persze ahhoz nagy szerencse kell, hogy egy ilyen gyönyörű tortadoboz akadjon valaki kezébe, de ugyanígy el tudom képzelni kekszesből vagy akár lisztes stb. dobozból is. A lényeg, hogy szép mintája legyen. 

Szükség van egy egyszerű állólámpára, minél letisztultabb formájú, annál jobb. Vagy éppen legyen cirádás, ami illeszkedik a dobozhoz. Az ernyő legyen egyszínű, lehetőleg fehér. Igazából nincs túl sok dolgunk, minthogy a régi lámpaernyőre ráhúzva a doboz legyen az új minta. Néhány ragasztópöttyel rögzítsük. A dolog egy kicsit nehézkesebb, ha a régi ernyő magasabb a dobozunknál - ekkor szedjük le az ernyőt, vágjuk méretre. és ragasszuk vissza. 

Érdemes a lámpatestet a búrával harmonizáló színűre festeni. 

Szólj hozzá

lámpa fém doboz névnap lakberendezés felnőttnek