2014. máj 27.

Csanád és Emil névnapra - repülő csipeszből és spatulából

írta: zcsilla
Csanád és Emil névnapra - repülő csipeszből és spatulából

Sokszor elcsábulok egy-egy bonyolultabb, mívesebb tárgy felé. Azután szembe jön velem egy végtelenül egyszerű, de briliáns ötlet, és a lelkesedésem a tetőfokra hág :) Ez a mini repülő ez utóbbi kategóriába esik. 

0528csanad_emil.JPG

  • Május 28.: Csanád és Emil 
  • Jelentésük: Csanád - nem ismert, Emil - versengő, igyekvő
  • Forrás: kidspot.com
  • Felhasznált anyagok: fa csipesz, spatula vagy jégkrémpálca, ragasztó, festék

Csanád jelentése nem ismert, így igazán könnyű ajándékot választani a számukra :) Egyetlen Csanádot ismerek, ő repülőmániás - igaz már nem az a korosztály, aki ilyenekkel játszana... Ezen kívül a gyerekeim ovijának is ez volt a neve, számukra is jó ötlet lehet egy ilyen egyszerű játék. És talán az Emilekre is jellemző, ha többet gyártunk ezekből a kis repülőgépekből, és beindulhat a félelmetes légi verseny!

A képek eléggé magukért beszélnek, a linken még egy videó is van az elkészítéshez. A hátsó szárnyat egy kisebb pálcából, és egy nagyobb spatula végéből kell elkészíteni. A szárnyak egyszerűen két pálcikából vannak. A ragasztás megszáradása után fessük le tetszés szerint. 

Készíthetünk mini propellert is hozzá egy fogpiszkáló és egy kis papír segítségével, amit a csipesz szárak közé csíptethetünk. 

A játék mellett használhatjuk csipeszként is, pl. rajzokat, dekorációt rögzíthetünk vele. Helyes kiegészítője lehet gyerekzsúroknak - és a végén minden meghívott választhat magának egyet emlékül. 

Boldog névnapot!

Szólj hozzá

születésnap buli fa névnap gyerekkel partykellék gyereknek férfiaknak és fiúknak