2014. máj 23.

Eszter névnapra - PET palack ékszertartó

írta: zcsilla
Eszter névnapra - PET palack ékszertartó

Nagyon dekoratív, különleges ékszertartót varázsolhatunk néhány palack csillag alakú aljából, amiben egy csomó apróságot el lehet helyezni. 

0524eszter.jpg

  • Május 24.: Eszter
  • Jelentése: csillag
  • Forrás: epbot.com
  • Felhasznált anyagok: PET palackok alja, menetes rúd, anyák, alátétek, olló, fúrógép és marófej (opcionális)

A palackok levágott alja gyönyörű formájú - kinek csillag, kinek virág alakú. Ennek felhasználására több ötlet is van, ezek közül választottam Eszter névnapra ezt az ékszertartót. A linken részletes, képes leírás van, megint csak a fő elemeket emelem ki. 

  1. Vágjuk le a PET palackok alját. Négyre lesz szükségünk, ebből az egyik a talpa, a többi pedig a tálca részhez kell. A vágás vonalát sorjázzuk le, akár pontosabb vágásokkal, akár egy reszelővel. Az egyik "csillagba" készíthetünk bemarásokat is, ha van megfelelő szerszámunk, akkor azzal, ha nincs, akkor ollóval. 
  2. Fúrjuk ki a közepüket - egy hegyes késsel is akár. Figyeljünk, nehogy lecsússzon a szerszám, mert ez a pontja a legkeményebb a palacknak. 
  3. Az egyik tálcát fejjel lefelé, alátétek segítségével rögzítsük a menetes rúdra (ez egy olyan rúd, amin végig menet van, barkácsáruházban kapható), a többit kehellyel felfelé. Ha szeretnénk,a z egyikbe készítsünk mélyebb bevágásokat is. Ha marófejet használunk, vegyünk fel védőszemüveget, mert apró műanyag szilánkok repkedhetnek szanaszét. 
  4. Még szebb lesz az összhatás, a legfelülre e gy gyöngyöt, golyót vagy egyéb díszt ragasztunk. 

Boldog névnapot!

Szólj hozzá

ékszer névnap flakon felnőttnek