2014. ápr 10.

Zsolt névnapra - ülőpárna szőnyegből extrával töltve

írta: zcsilla
Zsolt névnapra - ülőpárna szőnyegből extrával töltve

Kényelmes üléshez, lustálkodáshoz, baráti beszélgetésekhez mindig jól jön néhány nagyobb ülőpárna. Rengeteg ötlet van ezek elkészítésére, most egy olyat mutatok be, amely valóban tartós, nem is kell hozzá túl sokat varrni, és akár kül- akár beltérben nyugodtan használható. A töltéséhet pedig a végén mondok egy extra tippet...

0410zsolt.JPG

  • Április 10.: Zsolt
  • Jelentése: szultán, uralkodó
  • Forrás és részletes leírás: retropolitan
  • Felhasznált anyagok: rongyszőnyegek, cipzár, töltőanyag

Zsolt, vagyis eredetileg Solt ugyanabból a tőből fakad, mint a Zoltán, csak ez utóbbiról talán egyértelműbb a szultán jelentés. Gondolom örülnének egy kényelmes, nagy ülőpárnának, amin pasaként lehet trónolni :)

  1. Szükség lesz három rongyszőnyegre. Vagy kettőre. Vagy egyre. Attól függően, hogy minden részét abból szeretnénk varrni vagy sem. Ha nem, akkor természetesen kell valamilyen más anyag az oldalaknak, aljának. egy szőnyegből kijön a teteje + 1 oldala. 
  2. A linken részletesen, képekkel mutatják be, hogyan kell összevarrni az egyes részeket. A sarkok varrásánál kell jobban figyelni. Elég vastag anyag, így nagy esély van rá, hogy nem minden varrótű bírja. 
  3. Varrjuk be a cipzárt - minél hosszabb legyen, a legjobb, ha az egyik oldal teljes hosszán végigér. 
  4. Töltsük meg. Ehhez lehet kapni hagyományos töltőanyagokat, vagy használható egy régi szivacs is akár. De a legkörnyezetbarátabb ötlet: töltsük meg régi, már semmire sem jó ruhákkal! Válasszunk pamut pólókat, zoknikat, vagy akár régi ágyneműt. Természetesen a gombokat, csatokat, kemény dolgokat távolítsuk el a ruhákról. 

Boldog névnapot!

Szólj hozzá

névnap kert lakberendezés anyag varrás gyereknek felnőttnek férfiaknak és fiúknak