2014. már 17.

Gertrúd névnapra - biztonságos kerti darts

írta: zcsilla
Gertrúd névnapra - biztonságos kerti darts

A darts egy nagyon jó játék, de gyerekeknél szerintem elég veszélyes. Találtam egy olyan, könnyen elkészíthető verziót, ami garantáltan nem okoz sérülést, viszont remek szórakozás minden kerti bulihoz. Miért pont ezt hoztam Gertrúd névnapra? Olvass tovább!

0317gertrud.jpg

A dartsnak nagyon sok változata van, a hagyományos dárdás verzión felül már van mágneses és tépőzáras játék is. A kerti móka is igen régóta hódít, de eredetileg ehhez nagyobb méretű dartokat használnak, ami szintén nem egy életbiztosítás. Addig kutattam, míg találtam egy használható ötletet. Volt még egy jópofa verzió: kukoricacsőből két toll beleszúrásával készült a dárda. Sajnos azt hiszem ez utóbbit nehezebb kivitelezni manapság, mert kukoricacső - főleg nagyobb mennyiségben - nem sok háztartásban fordul elő, ellenben zacskóból mindenkinél van a kelleténél jóval több. 

Szükségünk van néhány zacskóra, színes szigetelőszalagra, egy kis homokra, erős kötözőre és karikákra vagy kötélre. A linken eléggé leegyszerűsített változat szerepel, de simán készíthetünk a hagyományos darts táblához hasonló, több körös táblát is. 

  1. Hajtsuk be a zacskó egyik oldalát háromszögre, és ragasszuk le.
  2. A háromszöget fedjük be a szigetelőszalaggal - használjunk annyi színt, ahány játékos játszani fog. Ez megvédi a zacskót a kiszakadástól, és egyértelművé teszi, hogy melyik dart kihez tartozik.
  3. Töltsünk bele kb. fél pohárnyi homokot a zacskóba, és ó szorosan zárjuk le. 
  4. Vágjuk le a zacskó fülét, a színes részt pedig vágjuk csíkokra.
  5. Ha szükséges, készítsünk a kötelekből köröket: vágjuk őket megfelelő méretre, és a végüket szigetelőszalaggal ragasszuk össze. 

Jó szórakozást!

Szólj hozzá

születésnap névnap partykellék gyereknek férfiaknak és fiúknak