2014. már 16.

Zöld programok 2014. március 17. és 23. között

írta: zcsilla
Zöld programok 2014. március 17. és 23. között

Még csak vasárnap van, de már több, mint 40 program van a  jövő hétre. Tapasztalataim szerint ez a szám a hét első felében még jócskán megnő. Különösen erős ez a hét zöldprogramokban, mert 21-én van az Erdők világnapja, 22-én pedig a Víz Világnapja. A képre kattintva elérhető a teljes lista (nem kell hozzá facebook fiók)!

20140317_23.JPG

Ezen a héten is vannak olyan programok, amelyek újra/továbbhasznosítással foglalkoznak, ezeket emelem ki. De a fenti linken rengeteg túra, előadás, pályázat és mindenféle esemény is található.

Háziszertár szappankészítés (március 19., szerda) - különleges szappanok készítési fortélyainak megtanulása. 

Víz hete a Természettudományi Múzeumban - a Magyar Madártani Egyesülettel közös program segíti a madarak jobb meg- és felismerését. A hét végén papír-akváriumot készítenek az érdeklődők.

Víz Világnapi Zöld Játszóház Pécsett (március 21., péntek) - Tetra Pak dobozokból hajót és vízi élőlényeket készítenek, de emellett beszélgetés, előadás, zene és mozgás is várja a családokat. 

Tom Szaky, a Terracycle alapítójának előadása és beszélgetés (március 22.,szombat) - a TerraCycle extrém recycle, többek között chips- és csokicsomagolás, illetve cigarettacsikk újra- és továbbhasznosításával foglalkozik.

 Látogassatok meg minél több programot!

Szólj hozzá

program