2014. már 13.

Matild névnapra - karton kastély

írta: zcsilla
Matild névnapra - karton kastély

Nagyon sok név jelentése ugyanazzal kapcsolatos: hatalom, uralkodás, és nem ritkán a küzdelem, harc is benne van. Nincs ez másképp Matilddal sem. A hatalomról ma a királyi székhely jutott eszembe, amiért aztán jól harcolni is lehet, vagy éppen élvezni a békés mindennapokat. Ezzel a tüneményes hullámkarton várral bármilyen játék eljátszható. 

0314matild.jpg

Ezzel a módszerrel akármilyen háttér, épület, helyszín elkészíthető, így igazán mindenhez felhasználható. Ráadásul játék után könnyen szétszedhető, és kis helyen tárolható. És tényleg ennyire egyszerű elkészíteni, mint ahogy le van írva. 

  1. Keressünk egy alkalmas méretű hullámkarton dobozt, és vágjuk ki belőle a megfelelő formát. A linken található egy szabásminta is a fenti várhoz. 
  2. Szükség esetén vonjuk be fehér papírral, vagy fessük le fehérre. Vágjuk ki az ajtó vagy ablaknyílásokat, és fessük le kedvünk szerint az egyes oldalakat. Az eredeti verzióban színes, szigetelőszalaghoz hasonló ragasztószalaggal vonták be. Ennek előnye, hogy tartósabb is lesz tőle a vár. A festés után akár bevonhatjuk átlátszó vastag cellux-szal is, de erre csak akkor van szükség, ha vagy 10 évig használni szeretnénk...

 Boldog névnapot!

Szólj hozzá

papír névnap gyereknek férfiaknak és fiúknak