2014. már 12.

Ajtony és Krisztián névnapra - kutya-sziluett festmény

írta: zcsilla
Ajtony és Krisztián névnapra - kutya-sziluett festmény

Készítsünk kedvencünkről képet magunknak! A hagyományos fotónál szellemesebb megoldás ez a vászonra festett negatív árnykép. És az is kiderül, hogy a golden retriever sem véletlen...

0313ajtony_krisztian.jpg

A két név jelentésének ötvözéséből eredetileg valamiféle ikon továbbhasznosításra kerestem rá. Aztán ez lett belőle... Nem kell túl nagy erőfeszítés és sok eszköz ahhoz, hogy kedvenc arany retriever kutyánkból ikonikus alakot alkossunk. Szükségünk lesz egy már nem tetsző (vagy új) vászonképre, egy kis festékre, nyomtatóra. 

  1.  A vászonképet szedjük le a vakkeretről, vasaljuk meg a hajtásoknál. 
  2. Tegyük vissza a keretre fordítva, hogy a fehér oldal legyen felül. (Természetesen új, fehér vászonalapnál erre nincs szükség).
  3. Keressünk egy alkalmas képet kutyánkról, ha szükséges nagyítsuk fel/kicsinyítsük le, és nyomtassuk ki. Vágjuk ki nagyon pontosan. Érdemes megfordítani a képet, hogy lássuk valóban elég jó-e az árnykép a kutyus részletei nélkül is. 
  4. Rajzoljuk körbe a vásznon, és fessük ki a hátteret a kívánt színre. A körvonalak mentén használjunk egész vékony ecsetet, hogy a részleteket jól ki tudjuk dolgozni. 

Boldog névnapot!

Szólj hozzá

kutya névnap anyag képkeret gyereknek felnőttnek férfiaknak és fiúknak