2014. már 09.

Franciska, Fanni névnapra - francia üzenőtábla régi keretből

írta: zcsilla
Franciska, Fanni névnapra - francia üzenőtábla régi keretből

Olyan franciás... sokszor csak ezzel a jelzővel lehet kifejezni azt az összetett szépséget és finomságot, amit egy-egy dolog jelent, legyen az étel, ital, ruha vagy más. Ilyen ez a tábla is, ami elképesztően nőies, egyben elegáns, könnyed, játékos és sokoldalú. Számomra tökéletesen illeszkedik Franciskához. 

0309franciska.jpg

  • Március 9.: Franciska és Fanni névnap
  • Jelentése: francia
  • Forrás: http://creatingthislife.com/how-to-make-a-memo-board-from-an-empty-frame/

Szinte mindenkinek van otthon egy szép, valamire-majd-jó-lesz kerete. Most megtaláltuk a neki való funkciót. Tökéletesen alkalmas a képek, meghívók, belépőjegyek tárolására.

Nem sok mindenre van szükségünk még: hullámkarton doboz, bármilyen vászon anyag, szalagok, díszes rajzszög (opcionális), széles ragasztószalag. 

  1. Ha szükséges, a keretet fessük át, aranyozzuk, antikoljuk. 
  2. Vágjuk a hullámkartont a megfelelő méretre. Ne legyen megtörve, tehát olyan méretű dobozt válasszunk, amelynek az egyik oldalából ki tudjuk vágni a hátlapot. Sokkal stabilabb, ha két kartont ragasztunk egymásra "száliránnyal" merőlegesen. Csak arra figyeljünk, hogy ne legyen túl vastag. Ha van a keretnek hátlapja, akkor az még tökéletesebb lesz, de használhatunk régi parafa táblát is. 
  3. Vágjunk ki bármilyen vászonból egy kicsit nagyobb darabot, mint a táblánk, és ragasszuk fel a hátsó oldalon. Tehetünk alá valamilyen puha anyagot is pl. töltőflíz vagy vékony szivacs. 
  4. Keresztezzük a szalagokat, arra figyeljünk, hogy szabályosak legyenek az így kialakuló rombuszok (vagy paralelogrammák vagy téglalapok, ahogy nekünk tetszik). A szalagok végét a hátlapon rögzítsük - ragasszuk, tűzzük stb. 
  5. Ha elégedettek vagyunk, akkor egy erős ragasztószalaggal erősítsük meg hátulról. 
  6. A kereszteződési pontokba tűzhetünk díszes rajzszöget.

Boldog névnapot!

Szólj hozzá

névnap szalag anyag képkeret felnőttnek