2014. már 07.

Tamás névnapra - fordított könyvespolc

írta: zcsilla
Tamás névnapra - fordított könyvespolc

A könyvek nálam nagy becsben vannak, így egyiknek sem esik baja ennél a továbbgondolt könyvespolcnál. :) Ugyanúgy használható, mint a normál könyvespolc, a könyveket ki lehet venni, olvasni lehet stb. Ha felülre is teszünk a könyvekből akkor egy csodálatos iker-könyvespolcot kapunk, és pont erre van szükségünk Tamás névnapra!

0307tamas.jpg

Tamás jelentése csodálatos és iker... Ebből az utóbbi jelent nagyobb kihívást, hiszen minden upcycle ötlet csodálatos :) Iker, vagyis dupla, vagyis fejjel lefelé is ugyanolyan... Nagyjából ez volt a gondolatmenet, ami alapján elindultam, ezután nagyon gyorsan rátaláltam erre az extrém könyvespolcra.

Nagyon kevés eszközre van szükségünk ennek az őrült ötletnek a megvalósításához. ha nekiállunk, akkor polcunk és konzolunk van, szükségünk van továbbá jó erős és vastag gumira, valamint egy tűzőgépre. 

  1. Mérjük le a könyveket a gumival, annyit hagyjunk rá, hogy felszögelhető legyen. Mindegyik könyvre két gumiszalagot számoljunk. Legyen szoros, de ne túl szoros, mert összegyűri a könyveket. A leírásban a szalag folyamatos, vagyis nem könyvenként van mérve, vágva és tűzve, így kevésbé bomlik le. Ez elég pontos mérést kíván. Szerintem megoldható úgy is, ha mindegyik könyvet külön tűzünk fel. 
  2. Mérjük ki a könyvek helyét és tűzzük fel a szalagokat a kívánt helyekre.
  3. Csúsztassuk be a könyveket a gumiba, a két szélsőnél a borító alatt vezessük a szalagot. A leírás szerint a nagyobb könyvekkel minden jó volt, de a kisebbeket elkezdte összehajtani az erős gumi, így azokra elég egyet használni. Szerintem nem kell ennyire széles gumi, de biztonságosabb, ha két oldalon fogatjuk meg az olvasnivalókat. Illetve keménytáblásakat kell csak felhasználni, mert azokat biztosan nem gyűri meg a gumi. 

Boldog névnapot!

Szólj hozzá

könyv fa névnap lakberendezés felnőttnek férfiaknak és fiúknak