2014. már 07.

Nőnapra - gomb virág

írta: zcsilla
Nőnapra - gomb virág

Villámgyorsan elkészíthető, egyedi, soha el nem hervadó virág - nagyon sok ilyen ötlet van. Mostanság megbabonáztak a színes gombok, így egy ilyen továbbhasznosítós projektet hoztam. 

0308nonap.jpg

A legtöbb gomb-virág szára drótból készül, természetesen ez is nagyon jó megoldás. A most bemutatott verzióban az tetszett meg, hogy még a szára is egy kicsit meg van bolondítva, ahhoz is újrahasznos anyagokat használnak. 

Fiúk, srácok, pasik, férfiak - hajrá! Ez igazán olyan egyszerű, hogy bárki el tudja készíteni!

A képes leíráshoz kattints a favecrafts oldalára.  Szükséges anyagok:

  • különböző méretű és színű gombok, amelyek harmonizálnak egymással
  • fa pálcika (saslikpálca, hurkapálca)
  • hímzőcérna, zöld mintás anyag, szalag
  • ragasztó

Az anyag helyett lehet használni szalagot, papírt vagy csak egyszerűen zöldre lehet festeni a pálcát. A cérna végének leragasztása helyett szerintem használhatunk tűt is az összefűzéshez. 

  1. Szabjuk fel az anyagot csíkokra. Vászonnál elég, ha csak a csík elejét vágjuk ollóval, a többit csak tépjük. 
  2. Ragasztózzuk be a pálcika végét, ragasszuk rá az anyagcsíkot, és tekerjük fel. A csík végét ragasszuk a pálcához. Ha nem fedi le a fát, használjunk még egy csíkot. 
  3. A leírásban a 8. lépés a fent említett ragasztózása a hímzőfonalnak, amivel összefűzzük a gombokat. Itt az a lényeg, hogy a cérnán hagyjuk megszáradni, és megkeményedni a ragasztót, mert így könnyű lesz átfűzni a gomblyukakon. 
  4. Fűzzük össze a gombokat úgy, hogy ne húzzuk meg teljesen a cérnát. Hagyjunk egy kis hurkot a gombok alsó részén, toljuk alá a ragasztós pálcikát vagy ragasztózzuk be a gombot. 
  5. Húzzuk meg a hímzőfonalat szorosra, és kössünk rá csomót, ezzel rögzítsük a szárhoz a virágfejet. Kössünk egy masnit a szárra levelek gyanánt.

 

Szólj hozzá

gomb virág