UPCY ökodesign

Továbbhasznosításra fel!

2016. aug 09.

Varrj névjegytartót kézelőből!

írta: zcsilla
Varrj névjegytartót kézelőből!

Mindig szerencsétlenkedtem, hogy hol tartsam a saját névjegyeimet. Általában a pénztárcámba tettem őket, de olyan idétlenül vette ki magát amikor előkaptam a bukszám, és abból adtam oda... Aztán kb. 5 perc alatt összedobtam ezt a dupla névjegytartót, amibe belefér legalább húsz névjegy is. 

upcy_nevjegytarto00.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

táska ing pénztárca anyag varrás saját termék felnőttnek saját útmutató (tutorial) férfiaknak és fiúknak bagging

2016. aug 02.

Könyv széf és pénz gyertya - DIY útmutató

írta: zcsilla
Könyv széf és pénz gyertya - DIY útmutató

Régóta szerettem volna könyv trezort készíteni, most eljött az alkalom: 18. szülinap a családban. Különösen szeretem, hogy ez is a "látszat csal" kategóriába tartozik, nem csak praktikus módja pénz átadásának, hanem a későbbiekben is jó szolgálatot tesz. 

upcy_booksafe00.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

születésnap könyv esküvő gyertya papír doboz lakberendezés felnőttnek saját útmutató (tutorial) férfiaknak és fiúknak

2016. júl 26.

Mentsd meg a leggingseket!

írta: zcsilla
Mentsd meg a leggingseket!

Kétségkívül az egyik legpraktikusabb viselet a gyerekeknek a "cicanadrág". A lányomnak rengeteg van belőle, a legutóbbi átnézéskor jó pár hibásat is találtunk. Rövidnadrág, topok és sokfunkciós karkötők is készültek belőlük - varrás nélkül! Egy újabb csináld magad útmutató tőlem.

upcy_leggings_karkoto01.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

gomb ékszer anyag gyereknek fonás felnőttnek saját útmutató (tutorial) upcycled jewelry

2016. júl 19.

Kifordítható bortartó balatoni borokhoz - útmutató

írta: zcsilla
Kifordítható bortartó balatoni borokhoz - útmutató

Anyukám egy palack bort szeretne ajándékozni egy középkorú, fiatalosan elegáns hölgynek, ehhez kérte a segítségemet. A bort apu már kiválasztotta: egy remek hárslevelű lett a Balaton-felvidékről. Kis gondolkodás, kutakodás az anyagaim között, és már meg is lett a megoldás: nőiesen tengerészes, pöttyös-csíkos bortartó. Szokásomhoz híven végigfotóztam a készítés fázisait is, hogy más is meg tudja varrni. Remélem hasznosnak találjátok :) 

upcy_bortarto16_1.jpg upcy_bortarto17.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

táska esküvő üveg flakon anyag varrás étkészlet felnőttnek saját útmutató (tutorial)

2016. júl 12.

Gyógyító meggymag párna gyerekeknek - DIY útmutató

írta: zcsilla
Gyógyító meggymag párna gyerekeknek - DIY útmutató

Meggymag vagy vad meggymag? Mindegy! Töltsd párnába! Sőt a cseresznye is jöhet! 

upcy_meggymag01.JPG

A meggymagnak számos jó tulajdonsága, gyógyító hatása van. Melegíthető vagy éppen hűthető, sokáig megtartja a hőt. Remek eszköz gyerekek mellé, legyen szó hasgörcsről, lázról vagy akár szúnyogcsípésről. A srácoknak jobban tetszik, ha egy ilyen helyes róka vagy bagoly formájában érkezik a segítség. A jobb tisztíthatóság érdekében egy sima párnát és hozzá egy-egy huzatot terveztem. A biztonságos záródásnak köszönhetően a párna a helyén marad, még akkor is, ha a gyerek játszó babzsáknak használja.

...

Tovább Szólj hozzá

gyógynövény anyag varrás gyereknek felnőttnek saját útmutató (tutorial) férfiaknak és fiúknak szeretgethető

2016. júl 04.

Szünidős mulatság - kuponfüzet DIY és letölthető bingók

írta: zcsilla
Szünidős mulatság - kuponfüzet DIY és letölthető bingók

A szünidő tök jó dolog, de a túl sok szabadidő néha unalmas a srácoknak. Folyamatosan gyűjtöm az ötleteket a saját gyerekeim szórakoztatására, amiket persze itt is megosztok, hogy minél több kiskamasznak teljen igazán jól a vakáció. A visszajelzéseitekből azt látom, hogy jól teszem - így folytatom :) 

upcy_kuponfuzet00.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

könyv iskola papír vakáció gyerekkel gyereknek oktató játék saját útmutató (tutorial) férfiaknak és fiúknak

2016. jún 30.

Használj újrahasznosított bevásárló szatyrot!

írta: zcsilla
Használj újrahasznosított bevásárló szatyrot!

Július 3. a Nejlonzacskómentes Világnap. A dolog rendkívül egyszerű: nem csak ezen a napon, hanem máskor se használj nejlonzacskót, ha mással is tudod helyettesíteni. És a legtöbb esetben tudod helyettesíteni! Ökoszatyrok, bevásárlótáskák, dobozok... ez mind jó megoldás lehet. És természetesen mindenből az a jó, ha sokszor tudod használni. A helyzet ijesztő, és elkeserítő, bár néha vannak hangok, akik szerint nem is annyira vészes a nejlonszatyor környezeti hatása... 

Fotó forrása: Ecowatch

Ami tény, hogy a műanyag 3-400 év alatt bomlik le, és azt is megvizsgálták, hogy egy átlagos nejlonszatyrot 25 percig használjuk. Jobb esetben még egyszer elővesszük - mondjuk a szemetes kibélelésére.

Az angol kormány megbízásából ...

Tovább Szólj hozzá

táska trend anyag saját termék felnőttnek

2016. jún 27.

Múzeumok Éjszakája a nappaliban és a konyhában

írta: zcsilla
Múzeumok Éjszakája a nappaliban és a konyhában

Talán az egyik legszínvonalasabb rendezvény az országban a Múzeumok Éjszakája . Egészen elképesztő, hogy mennyire változatos és különleges programokkal készülnek rá a múzeumok és egyéb intézmények. Idén a "hősök, újítók, felfedezők" tematika volt a fő irányvonal, így talán az eddigieknél is több tudományos kísérlettel találkozhattak a gyerekek.

Ilyenkor az átélt élmények hatására fellelkesednek a srácok, segítsünk nekik ezt a lendületet megtartani akár egész nyáron át! A mai bejegyzésemben ezért olyan tippeket gyűjtöttem össze, amelyek oktatnak is egyben, ugyanakkor biztonságosan megvalósíthatóak akár a nappaliban, konyhában is. A nagyobbak egyedül is nekiállhatnak (törekedtem rá, hogy a leírások veszélytelen ...

Tovább Szólj hozzá

buli gyertya iskola lámpa hangszer puzzle papír fém kert vakáció kristály flakon gyerekkel partykellék gyereknek oktató játék tojáshéj CD férfiaknak és fiúknak

2016. jún 26.

Az idei nyár legnagyobb divatja

írta: zcsilla
Az idei nyár legnagyobb divatja

Foci EB, olimpia - jól szereplő magyar csapatok. Mi is lehetne trendibb az idén, mint a nemzeti színek? Drukkoljunk a csapatoknak, vegyünk részt a közösségi eseményeken, közös meccs és sportesemény nézéseken. 

Én egy olyan fülbevalót készítettem idén, ami nem hivalkodó, finoman és kedvesen utal elhivatottságunkra. 

Az üveglencsés ékszerkészítés nem egy bonyolult dolog: kell hozzá egy megfelelő méretű alap + üveglencse, speciális ragasztó, és valami, ami a lencse alá kerül. Nos, ez általában papír szokott lenni: sokszor hobbiboltokban is kapható előre nyomtatott papír, vagy a netről leszedett minta. Sok gyönyörű ékszert készítenek újrahasznosított papírokból is, ami már sokkal közelebb áll az én szívemhez is :)

...

Tovább Szólj hozzá

ing ékszer fém saját termék felnőttnek upcycled jewelry

2016. jún 21.

Nyári gyerekszervező kézikészülék

írta: zcsilla
Nyári gyerekszervező kézikészülék

Kitört a vakáció... 10 hónap szigorú napirend után után hirtelen rátör a gyerekekre a hatalmas szabadság, és mégsem tudnak vele mit kezdeni. Naná, hogy nem tudnak! Eddig hozzá voltak szokva, hogy minden percük beosztva, korán reggel kelés, utána 5-8 óra munka, edzések, különórák, házi feladat. Nem is várható el tőlük, hogy egyik pillanatról a másikra hirtelen átálljanak az édes semmittevésre :) Sokszor nem is annyira édes számukra, sokkal inkább unatkozás...

upcy_nyar.JPG

A kisebbek még elfoglalják magukat, újra felfedezik a játékaikat, a kertet, le lehet menni velük a játszótérre, vagy át vannak adva a nagyiknak, a táborok többsége is nekik szól. De a nagyobbaknak már nem olyan egyszerű, főleg, ha ők már egyedül vannak otthon. Ők már ...

Tovább Szólj hozzá

buli iskola főzés doboz kert vakáció gyerekkel partykellék gyereknek oktató játék férfiaknak és fiúknak

2016. jún 14.

21+ különleges ötlet, amit a levendulával tehetsz - a legteljesebb levendulamező lelőhely listával

írta: zcsilla
21+ különleges ötlet, amit a levendulával tehetsz - a legteljesebb levendulamező lelőhely listával

Imádom a levendulát. A színét, az illatát, a hatását. Pár szálat, hatalmas csokrot, szárítva, frissen. Kertben, képen, mezőn. Ugye Te is így vagy vele? Mindig, mindenből lehet levendulazsákot csinálni, gondolom már te is sok ötleten túl vagy...
Az egyik legelső dolog, amit horgoltam a levendulával töltött szív volt, de készítettem húsvétra levendulás tojást , tartottunk levendula-párna készítő foglalkozást a Millenárison.   És az egyik slágertermékem a levendulás öko-halacska . Tavaly a limonádét is kipróbáltam.

levendula_limonade.jpg
De a levendula ennél is többet érdemel :) Ezért most összeszedtem húsznál is több lehetőséget, ami túlmutat a levendula párnán. 

Elsőként azonban ehhez kell sok-sok-sok levendula. Szerencsére ma már számos ...

Tovább Szólj hozzá

buli esküvő gyertya virág főzés papír kert lakberendezés termés gyógynövény koszorú gyerekkel partykellék étkészlet felnőttnek

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu