2015. jan 20.

Legyen fagyos Piroska - de csak az alkotásainkban

írta: zcsilla
Legyen fagyos Piroska - de csak az alkotásainkban

„Piroska napján, ha fagy, negyven napig el nem hagy." - na nem Piroska, hanem a fagy. Minden előrejelzés szerint szerencsére nulla fok felett lesz még az éjszakai hőmérséklet is, így lassan-lassan véget fog érni a tél... Ezzel a tudattal kockázatmentesen kísérthetjük a szerencsénket, így készítsünk jeges-fagyos dolgokat! 

0118piroska_jegmecses.jpg

forrás: Dekor és Mentha

Tudom, hogy nem hanyattdobós újdonság a jégbe fagyasztott gyümölcsök vagy virágok felhasználása, de annyira gyönyörűek, hogy nem tudtam kihagyni ezt a két ötletet. Az első egy jégmécses, az elkészítéséhez kell két különböző méretű edény, magok, bogyók, termések, örökzöldek és egy kis víz, na meg egy mélyhűtő. Egy kicsit már Bálint-napra is gondolhatunk előre, mert akkor is jól mutat a meghitt együttléthez - ha szív alakú formába öntjük, akkor igazán tökéletes lesz az összhatás. 

Megunhatatlanul dekoratív a jégbe fagyasztott gyümölcsök vagy virágok látványa. Ezt aztán igazán bárki el tudja készíteni, csak egy jégkocka-készítő kell hozzá. Én Pip és Ebby képét mutatom meg: 

0118piroska_jeggyumolcs.jpg

Ha úgy döntünk, hogy ezután egy jó ideig nem lesz szükség jégkockákra, akkor használjuk a tartót mindenféle apróságok tárolására! Kerülhet a gyerek asztalára, hogy ebben tartsa a mini-nagyon-fontos dolgait, tarthatunk benne icipici kellékeket, rendszerezhetjük segítségével a sminkkészletet vagy a kézműves kellékeket. A szekrényünkben jó szolgálatot tesz ékszertartóként, amibe szépen elkülönítve tudjuk beletenni a fülbevalókat, gyűrűket, ahogy Yesterday on Tuesday oldalán láthatjuk. 

0118piroska_jegtarto.jpg

Igazán összeillő, ha a jégkockatartóban minimum egy fagyi fülbevaló is helyet kap. Nagyon kevés dolog kell hozzá: két kúpos gyöngysapka, szerelőpálca, akasztó, és egy pár színes teklagyöngy. Na meg egy ragasztópisztoly, aminek segítségével jól tele tudjuk nyomni ragasztóval, hogy legyen mibe illeszteni a gyöngyöket. Ugye milyen egyszerű? Ha még egy kicsi segítségre van szükséged az elkészítéshez, akkor a Pandahall Learning Center oldalán részletes útmutatót találsz. 

0118piroska_fagyi.jpg

Haladjunk szépen tovább az ékszerekkel. A gyerekek is el tudják készíteni ezt a fagyos hatású karkötőt. Kell hozzá teljesen átlátszó műanyag cső, és egy kisebb méretű is, amivel majd karikává tudjuk alakítani. Csillogó flitterek, kicsi gyöngyök és víz! Ennyi kell csak hozzá. A flittereket szórjuk a csőbe, töltsük fel vízzel, alakítsuk karikává, ha kell ragasszuk össze a végeit. majdnem annyi idő elkészíteni, mint amennyi idő volt ezt leírni :) Persze le is fagyasztható, de nem tudom, hogy mennyire jó ötlet a gyerek csuklójára egy jégdarabot tenni...

0118piroska_karkoto.jpg

Utolsóként az ékszerek közül, jöjjön a nyaklánc! Ez egy kicsit több idő, cserében viszont csupa könnyen elérhető alapanyag kell hozzá: sok-sok kék pet palack, gyöngyök. A palackot vágjuk négyzetekre, és a széleit egy gyertya felett pöndörítsük be. A közepébe forró tűvel tudunk lyukat fúrni, egymásba kell illeszteni egy párat, és egy zsinórra vagy szalagra felfűzni. 

0118piroska_nyaklanc.JPG

Ma csak ennyi ötletet mutatok, mert annyira azért nem akarok belemerülni a fagyos dolgokba :) 

 

Szólj hozzá

ékszer kert lakberendezés flakon népszokás gyerekkel felnőttnek upcycled jewelry